Malo žalbi na higijenu u lokalima

Sanitarna inspekcija u proteklih šest meseci podnela je oko 90 prekršajnih prijava i napisala 30 mandatnih kazni za lošu higijenu lokala i kioska koji prodaju hranu.
Sanitarna inspekcija u proteklih šest meseci podnela je oko 90 prekršajnih prijava i napisala 30 mandatnih kazni za lošu higijenu lokala i kioska koji prodaju hranu. Načelnik Slobodan Žarkov kaže da su pregledali oko 800 objekata, od ukupno dve hiljade koliko ih ima na teritoriji grada.

"Prema prijavama koje stižu od korisnika, može se zaključiti da je stanje i bolje nego što je bilo, ali ukoliko se oslonimo samo na rezultate naših redovnih pregleda higijena je u uobičajenim granicama normale. Napominjem da je higijena relativna, jer već za nekoliko sati situacija može da se promeni. Zbog toga je praksa Sanitarne inspekcije da dolazi nenajavljeno, ali ne postoji idealno stanje", tvrdi Žarkov.

On dodaje da je mandatna kazna za ovaj vid prekršaja 5.000 dinara, a samo od inspektora zavisi da li će na licu mesta napisati kaznu ili prijavu.

Nijedan lokal nije zatvoren zbog loše higijene u prethodnih pola godine, a Žarkov ističe da ima neuobičajeno malo žalbi građana - samo 60 za pola godine.

  • 03.07.2010 06:58
    "Nijedan lokal nije zatvoren zbog loše higijene u prethodnih pola godine"........jel to vama, dođe, žao??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti