Novi Sad dobio 201 policajca

Novi Sad i okolne opštine danas su dobili još 251 novog policajca, tri meseca nakon što je primljeno 100 novih policajaca.

Novi Sad i okolne opštine danas su dobile još 251 novog policajca, tri meseca nakon što je primljeno 100 novih policajaca.

Predstavnici MUP-a, Policijske uprave i Grada Novog Sada očekuju da će ovih 350 policajaca i policajki doprineti značajnom povećanju bezbednosti u gradu i opštinama u okolini koje su pod nadležnošću novosadske policije. Tokom promocije novih policajaca, Novi Sad je istovremeno zvanično donirao 24 nova vozila novosadskoj policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će, od 268 policajaca koji su završili obuku u Centru u Sremskoj Kamenici, 201 biti raspoređen u samom Novom Sadu. On je dodao da će u predstojećim reformama policije biće uvedeno i karijerno napredovanje.

- Tako ćete uvek tačno znati ko i na koji način može da napreduje i da dolazi do boljeg položaja unutar naše službe. Zato se trudite da radite dobro, pošteno i profesionalno. Tako mogu da vam garantujem da će u tom slučaju vaš rad biti primećen i nagrađen - kazao je Stefanović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Grad poklonio policiji 24 nova automobila, kako bi im olakšao posao. On je izrazio zadovoljstvo jer će 201 policajac koji je završio osnovnu policijsku obuku ubuduće raditi u novosadskoj policiji, čime će se, nakon više godina čekanja, povećati bezbednost Novosađana.

Gradonačelnik je rekao da je prioritet da najmlađi Novosađani imaju subjektivni osećaj bezbednosti, zbog čega će naročita pažnja biti posvećena bezbednosti dece u školama, oko škola i na putu do škole.

Na svečanosti na Trgu slobode uručena su priznanja najuspešnijim polaznicima 11. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, a pripadnici MUP-a su izveli različite vrste pokaznih vežbi.

  • Ex cop!!!

    25.07.2014 07:39
    Samo da znate
    Nekada se u Novom SAdu milicija predstavljala na stadionu Vojvodine danasnjem Karadjordju i stadion je bio dupke pun i milicija se pozdravljala i postovala, sve do momenta dolaska demokratije u Drzavu Srbiju i preimenovanje u Policiju. Za vasu informaciju milicija je organ koji sluzi narodu a policija onaj organ koji sluzi drzavi!!!!!! Toliko o tome.
    I slozicu se sa mnogima nas problem je Sudstvo jer tu je korupcija najveca.!!!!!!
  • 22.07.2014 17:22
    Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo. SNS.
  • Građanin

    21.07.2014 16:12
    da li će uhapsilti privatnike
    Da li hapse po prijavi i privatnike koji kratu plate radnicima? Da li će hapsiti inspektore zaštite od požara i inspekore finansija,rada? Samo se pitam da li će pohapsiti sve one koji uzimaju na milione i mesečne evre po kovertama u dražavnim i privatnim firmama? Ili će za to biti angažovani bivši pripadnici jedinica kao što su slični Legiji i ostalima? Zbunjen građanin od količine lopova maskiranih u redovne građane koji rade po državnim firmama ili su vlasnici privatnih,a krše službeni položaj zarad krađe i korupcije i ko zna čega još smrdljivijeg?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti