Kamp "Košnica" za mališane bez roditeljskog staranja

Udruženje građana Košnica već desetu jubilarnu godinu za redom, organizuje dečiji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva 10" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja kao i za decu iz socijalno ugroženih porodica.
Udruženje građana Košnica već desetu jubilarnu godinu za redom, organizuje dečiji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva 10" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja kao i za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Kamp "Košnica prijateljstva 10" ugostiće 68 mališana bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja, koji će u Begečku jamu stići u nedelju, 20. jula i sa kamperima će se družiti sve do 27. jula.

Ove godine je, osim petoro štićenika Dečijeg sela iz Kamenice, petoro mališana iz programa Jačanje porodice i petoro iz programa Podrška porodici u krizi, planiran i dolazak 11 mališana iz SOS zajednice mladih Osijek iz Hrvatske, 7 dece iz Mladinski dom Malči Beličeve iz Slovenije, 20 sa Kosova opština Štrpce, pet Rusa iz Ruske zajednice u Srbiji, pet mališana iz Sigurne dečije kuće i petoro dece iz Svratišta.

U realizaciji ovogodišnjeg Sportsko-ekološkog kampa "Košnica prijateljstva 10" će učestvovati oko stotinu osoba uključujući 60 volontera iz Španije, Francuske i regiona, kao i stručni tim psihologa i pedagoga, ali i profesionalne animatore. U rad kampa biće uključeni i studenti sa Fakulteta za fizičku kulturu.

Za decu će u kampu biti organizovane sportske aktivnosti, kreativne radionice i radionice nenasilne komunikacije.

Udruženje građana Košnica, u saradnji sa udruženjem "U svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo" organizuje na Begečkoj jami i Pozorišni festival. U okviru ovog festivala mališanima će se predstaviti profesionalna i dečija pozorišta, ali će i oni sami dobiti priliku da na daskama koje život znače pokažu šta su naučili u Košnici prijateljstva.

U subotu, 26. jula u kamp stiže i Asocojacija šefova kuvara Srbije koji će za decu pripremati hranu i govoriti im o važnosti zdrave ishrane.

Dugoročni cilj ove manifestacije je da dečiji kamp "Košnica prijateljstva" pored tradicije dobije i evropsku dimenziju, kao i da postane centar za obuku volontera, kao i širenje ideje humanosti i društvene odgovornosti zajednice prema deci.

  • Ćira

    20.07.2014 09:30
    Svaka čast
    Koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji su svojom energijom, verom i požrtvovanjem usrećili mnogo dece koja su u životu ostali uskraćeni za mnogo emocija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti