FOTO: Novosadske fasade koje samo što se nisu srušile

Oronulih objekata ima u Dunavskoj ulici, na Trgu Republike, u ulici Žarka Vasiljevića, Daničićevoj i drugim, a većina ih nije zaštićena i obeležena na adekvatan način.
Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine izložio je fotografije ruiniranih zgrada, čije fasade predstavljaju pretnju za bezbednost građana Novog Sada.

Akcija "Pazi se fasade" održana je na Keju žrtava racije, u blizini spomenika.

Aktivisti Gradskog odbora LSV Novi Sad će delili su letke i razgovarali sa građanima o urušavanju fasada ruiniranih novosadskih zgrada i bezbednosti ljudi na ulicama grada.

"Ovakvo stanje građevina ne samo da ruži grad, nego predstavlja i pravu opasnost po slučajne prolaznike i stanare koji u njima žive, zbog čega je njihova sanacija preko potrebna", kazala je potpredsednica novosadskog Odbora LSVO Marijana Bijelić.

Ona je ocenila da su za loše stanje fasada krivi i vreme, i nebriga onih koji su dužni da ih održavaju.

Oronulih objekata ima najviše u Dunavskoj ulici, na Trgu Republike, u ulici Žarka Vasiljevića, Daničićevoj i drugim, a većina ih nije zaštićena i obeležena na adekvatan način. (Suzana Stojićević)

  • Brus Vilis

    20.07.2014 17:15
    Nijedan grad u Evropi nije u poslednjih 20 godina toliko urbanistički razoren kao što je Novi Sad. Ovaj naš grad je mogao da se širi kako je hteo, ali sve je otišlo u vis. Sve je skučeno, bez parkinga, neplanski, šareno i nekvalitetno. A na šta će sva ta novogradnja ličiti za 10 godina, kad se fasade ošvandraju i stanari ne uspeju medjusobno da se dogovore i sakupe novac za obnovu?

    Kako je lep bio Novi Sad 80-ih...
  • -

    20.07.2014 16:37
    -
    sada su tepsijasi...zahvatice i vas hioerinflacija s jeseni

    postoji oni koji nemaju rodbinu na poziciji, nisu clanovi stranaka niti su emigranti iz donje drzave.

    i ja sam slikao fasade po nsu-u.npr onu adaptaciju na trifkovicevom trgu ili kako su komunisti 'restaurali' fasade tako da se ukrasi samo naziru.

    preskocili ste tranziciju jedno jutro ste promenili uredjenje
  • berolina

    20.07.2014 15:18
    oteto - prokleto


    vlasnistvo obavezuje i TRAZI ODRZAVANJE

    tepsijasi su "kupili" i fasadu, i podrum, i krov, i stepenista...pa sad nek opravljaju


    wowi


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti