Olah Vince oslobođen optužbi da je lažno prijavio napad

Aktivista za zaštitu prava Roma i muzičar Olah Vince rekao je da je oslobođen optužbi da je početkom ove godine lažno prijavio da je bio napadnut.
Aktivista za zaštitu prava Roma i muzičar Olah Vince rekao je da je oslobođen optužbi da je početkom ove godine lažno prijavio da je bio napadnut.

Vince je rekao da je time zadovoljan, ali je ukazao da se prava Roma i dalje krše.

"Ljudska i građanska prava Roma i dalje se krše od strane svih političkih aktera, a najviše od strane samozvanih romskih lidera i kvazi-političara", rekao je on.

Vince koji je 2012. godine dobio nagradu Grada Novog Sada za izuzetan doprinos multikulturalnosti, ukazao je danas da je zabrinut i zbog širenja antiromskog raspoloženja i mržnje na društvenim mrežama i među delom građana Srbije.

Početkom ove godine Vince je prijavio policiji da mu je nekoliko ljudi nanelo telesne povrede, uz nacionalističke uvrede, ali je novosadska policija tada podnela krivičnu prijavu protiv Vincea zbog lažnog prijavljivanja napada.

  • x

    23.07.2014 08:48
    Sramota
    me gde živim.Dobro da ima sliku pa kada ga sledeći put stvarno napadnu niko mu neće verovati.
  • Сремац

    23.07.2014 08:16
    Фолирант,симулант...
    Ја сам рекао Пери да сам његовој тетки вратио оних 300 евра.Сутрадан дошао теча, па ми избио два зуба из "чиста мира" и узео веш машину.Ја сам стварно угрожен по националној основи,мајке ти.
  • komentator

    23.07.2014 05:53
    kako piše
    u tekstu "on je rekao da je oslobođen" što je isto toliko verodostojno kao i ono prethodno što je rekao pa su ga gonili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti