FOTO: Proradio Google street view za Novi Sad

Novi Sad od danas možete da pogledate preko Google servisa "Street View". Ono što još uvek ne može da se vidi su mnoge manje ulice u rubnim delovima grada, na sremskoj strani.

Novi Sad od danas možete da pogledate preko Google servisa "Street View".

Aktivacija ovog servisa usledila je desetak dana nakon najave, a veliki deo ulica u gradu je pokriven.

Ono što još uvek ne može da se vidi su mnoge manje ulice u rubnim delovima grada, na sremskoj strani, ali kako je pre nekoliko dana u Novom Sadu viđeno Google vozilo koje pravi fotografije za servis "Street View" za očekivati je da će uskoro svi delovi grada biti vidljivi.

Na ovom servisu se mogu videti i zanimljive fotografije, kao što je žuti jugo kome je neko u ulici Đure Jakšića odlomio retrovizor.

Na ovom Google servisu možete videti i 021, kao i unutrašnjost našeg Radio kafea koji je jedan od samo nekoliko objekata u gradu koji su potpuno fotografisani iznutra.

Fotografija iznad ne pripada Street View fotografijama već PhotoSphere servisu na kojem slike objavljuju sami korisnici

Google je pored street view pogleda omogućio i postavljanje 360° fotografija na Google maps. Ove virtualne ture omogućavaju korisnicima razgledanje prostora, fotografisanog u 360 stepeni. Korisnici su u mogućnosti da se kreću u svim pravcima, kao da i zumiraju i odzumiraju neki deo fotografije jednostavnim pokretima miša. Kretanjem kroz panorame, jednim klikom u željenom smeru, stvara se osećaj najpribližniji osećaju da ste zaista tamo.

Pojedini objekti iz Novog Sada i okoline već su objavljeni. Objavljen je EXIT festival fotografisan preko dana kako bi se posetioci lakše snašli kada sledeći put dođu na Petrovaradinsku tvrđavu. Pojedini hosteli i hoteli već su dobili svoj street view pogled, Dunavski park, centar grada, kao i kompletan Radio kafe i Knjižaru Bo.Bo kojim možete virtualno prošetati.

  • Isailo

    25.07.2014 09:00
    I bas niko od ovih SNS tupana da se seti da tom Gugl vozilu izda dozvolu za Zmaj Jovinu, Dunavsku i ostale ''pesacke'' ulice?
  • Branka

    24.07.2014 22:07
    greska 2
    Rumenecka ulica se sece sa Partizanskom??? Ugao Kornelija Stankovica kod Merkura.
  • milee

    24.07.2014 20:01
    lociranje
    Tacno lociranje svih mreza i racunara u njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti