Novosađanin kažnjen, a tvrdi da nije parkirao na zelenu površinu

Gradska uprava za inspekcijske poslove kaznila je vlasnika automobila sa invalidskim oznakama Radivoja Stepanova kaznom visine 8.000 dinara, jer je vozilo parkirao na zelenu površinu, iako on tvrdi da to nije bio slučaj.
Gradska uprava za inspekcijske poslove kaznila je vlasnika automobila sa invalidskim oznakama Radivoja Stepanova kaznom visine 8.000 dinara, jer je vozilo parkirao na zelenu površinu, iako on tvrdi da to nije bio slučaj.

Kako je Stepanov rekao agenciji Beta, auto je parkirao na betonskoj površini ispred zgrade u kojoj živi, odakle jedino može da dođe do stana uz tuđu pomoć.

Stepanov kaznu od 8.000 dinara mora da plati u roku od osam dana inspekcijskom Odseku za komunalnu higijenu, iako je nakon žalbe oslobođen kazne Parking servisa za odnošenje automobila.

"Ja ovu kaznu ne mogu platiti iz fizičkih i socijalnih razloga. Ne mogu da je platim sa penzijom bivšeg profesora univerziteta, niti sam fizički u stanju da odem u poštu ili banku", rekao je Stepanov i dodao da neće platiti čak i uz rizik da završi u zatvoru.

Auto je označen odgovarajućim invalidskim nalepnicama nakon atesta vozila i adaptacije na ručne komande, na njemu postoje nalepnice o dozvoli besplatnog prolaska autoputevima Srbije i dozvola za ulazak u pešačku i druge zone grada Novog Sada.

"Ako su te invalidske nalepnice važile u Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, valjda treba da važe i u Srbiji", rekao je Stepanov.

  • parking

    25.07.2014 13:14
    firma cija je osnovna delatnost farbanje parkinga (koje je neko drugi napravio) masnom farbom zaradjuje pare na invalidima. iscrtas par linija okacis tablu i cekas da novci kaplju... ocel neko da pusti vodu valjda ce da odu...
  • 25.07.2014 05:59
    Pravdu u ruke gradjana
    Koliko opravdanih negativnih komentara o parking servisu i njihovom radu! Pa dragi sugradjani preduzmite nešto sami. Gde god vidite pauka, gadjajte ga jajima, paradajizom i sličnim "sezonskim" proizvodima. Ne stidite se, to i evropa radi!
  • sladjanin

    25.07.2014 05:06
    @novosadjanin
    Ti si qurir na biciklu a ne novosadjanin glupi botu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti