Počelo sređivanje košarkaškog terena na Detelinari

Danas je počelo uređenje košarkaškog terena u Ulici Veselina Masleše, a biće uređen i atletski poligon u Osnovnoj školi "Jožef Atila" na Telepu.
Danas je počelo uređenje košarkaškog terena u Ulici Veselina Masleše, a biće uređen i atletski poligon u Osnovnoj školi "Jožef Atila" na Telepu.

Kada je u pitanju košarkaški teren, postaviće se zaštitna ograda oko terena visine 4 metra i izgraditi pristupna staza. Da bi se omogućio bolji prilaz terenu izgradiće se pristupna staza koja će povezati pešačku stazu Ulice Veselina Masleše i Bulevara Evrope, a poseban ulaz će biti omogućen i sa pešačke staze Bulevara Evrope, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Pored toga, u sredu, 30. jula, počeće uređenje atletskog poligona u OŠ "Jožef Atila". Radi se o najvećem školskom kompleksu na teritoriji grada, a postojeći atletski poligon je zapušten i ne koristi se skoro dve decenije. Tako će se jama sa peskom za skok u dalj prilagoditi standardnim dimenzijama, dok će se na dva zaletišta popraviti šljaka koja je u velikoj meri devastirana. Postojeća sprint staza i bacalište za kuglu, na kojima je šljaka u istom stanju kao i na zaletištima, biće popravljena i uokvirena sa novim ivičnjacima koji su na više mesta nedostajali.  

Rekonstruisane će biti i pešačke staze oko poligona, plato između sportskih terena i ulaza u školu, kao i stepenište na glavnom ulazu u školu, i to tako što će se devastirani beton izbaciti i postaviće se betonske ploče, odnosno behaton. Pored stepeništa na glavnom ulazu u školu, biće izgrađen i prilaz za osobe u invalidskim kolicima.

Zelene površine oko popločanih površina i poligona, koje su denivelisane i oštećene, biće uređene tako što će se dodati nedostajući humus, a posadiće se i trava.

Osvetljenje će se takođe prilagoditi novom izgledu dvorišta. Postojeći stubni reflektor će biti zamenjen novim i izmestiće se sa polja sprint staze na obližnju travnatu površinu.

Stručne službe Zavoda su prilikom izrade projekta, posebnu pažnju usmerile ka bezbednosti korisnika poligona, odnosno dece.

  • Natasa

    29.07.2014 07:58
    Pohvala
    Uredjenje O.S. Jozef Atila je za svaku pohvalu. Konacno i da neko obrati paznju na Telep.
  • 28.07.2014 14:12
    Деца играју фудбал и на Радничком, а тамо је више него небезбедно. Кад ће то да се уреди?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti