VIDEO: Snimljen kako krade u knjižari

Na internetu se pojavio snimak muškarca kako krade knjigu u knjižari "Bulevar books", na Bulevaru oslobođenja.
Na internetu se pojavio snimak muškarca kako krade knjigu u knjižari "Bulevar books", na Bulevaru oslobođenja.

Kako je za 021 potvrđeno u ovoj knjižari, snimak je autentičan, a krađa je prijavljena policiji. Predat je odštetni zahtev zajedno sa snimkom krađe i jednom od fotografija na kojima se vidi lice i obeležja počinioca.

U ovoj knjižari ističu da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava, i da su prijavljivali i prethodne krađe, što se završilo bez ikakvih rezultata i povratnih informacija od policije. Kako je rečeno za 021, zato su se u ovoj knjižari i odlučili na upozoravanje preko Fejsbuka.

"Ovu osobu nismo do sada viđali u našoj knjižari, s tim da verujemo da parovi ili veće grupe izvode krađe (uz podelu zaduženja - izvidnica, skretanje pažnje i sama krađa). U ovom slučaju, šteta je oko 6.000 dinara. Najčešće se kradu skupe knjige (monografije, enciklopedije i luksuzno opremljena izdanja). Ređe, ali ipak stradaju i npr. romani koji su aktuelni u tom trenutku (lako ih je brzo prodati). Mi smo u našoj knjižari primetili da nam nestane par knjiga mesečno. Otprilike ista situacija je i u drugim knjižarama, čak postoji i neka neformalna inicijativa da knjižari međusobno razmenjuju informacije tj. fotografije ili opise kradljivaca knjiga i tako umanje štetu", navode u "Bulevar books" za 021.rs.

Inače, u knjižari su istaknuta obaveštenja da je prodavnica pod video nadzorom.

  • -

    06.08.2014 17:33
    -
    od ovih aktivista,
    ko od vas u praksi poznaje nekoga izdavaca?

  • 06.08.2014 11:26
    Sve u svemu...
    "Sve u svemu, ova krađa nije nikakva vest", kažete vi. "To je svakodnevica. Kao da su objavili članak o poskupljenju goriva, a mi samo možemo da se nerviramo i komentarišemo." Vi kao da niste primetili kakvom nas gomilom budalaština zasipaju. Ovo vam je baš zasmetalo! U moru poluinformacija i obaveštenja o tome šta rade Ceca, Jeca i ostali... Pa ne možete baš svaki dan da vidite lopova na delu. Pa kako ne uviđate da je važno da to lice ostane zapamćeno! Pa taj krade i druge stvari. Nije se on specijalizovao samo za knjige. Pa sutra će vama da upadne u stan kad zaboravite da zaključate. Taj isti. Da, jeste, to je naša tužna svakodnevica. Pa je l' to znači da samo treba da okrenemo glavu na drugu stranu i da nas ne interesuje sve dok se ne desi baš nama. Pa jeste, moglo je biti i dete. A ko kaže da taj isti neće preći (ili da se već nije bavio) i ozbiljnijim kriminalnim delima?! Ma, dajte, molim vas, razmislite bar malo pre nego što nešto napišete.
  • 06.08.2014 11:10
    neka ga
    aj sta vi lupate? to sto je on u trenerci ne mora da znaci da je "narkos", znam dosta Studente koji ne znaju da se oblace ili nemaju pare za garderobu, a sto se tice kajle ja ih ne vidim.. sve u svemu vidimo na pocetku kako ovaj vraca jednu knjigu pa uzima drugu ocigledno pozajmljuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti