Novi Sad ostaje bez protivgradne zaštite?

Strelci koji protivgradnim raketama štite Futog, Kać i Šangaj još nisu dobili zarade.
Strelci koji protivgradnim raketama štite Futog, Kać i Šangaj više ne rade jer im već dve godine nisu isplaćene zarade, tako da Novi Sad može ostati bez protivgradne zaštite.

Kao za 021.rs objašnjava strelac radarskog centra u Ledincima Kuzman Alimpijević, iako je obaveza grada da isplati honorare strelcima, oni to ne čine, zbog čega su mnogi od njih odustali.

"Na početku sezone, 15. aprila sve bude u redu, svi su korektni, međutim, do sada su samo Republički hidrometeorološki zavod  i Radarski centar Fruška gora sa nama sarađivali, svi ostali nas zaborave istog momenta kada počne sezona odbrane od grada. Mnogi strelci su odustali zbog toga, jer ne mogu besplatno da rade", objašnjava Alimpijević.

Dodaje da strelci nemaju kome da se obrate.

Na odbrani je angažovano 18 strelaca kojima po sezoni treba da se isplati ukupno 30.000 dinara. Zbog učestalih vremenskih nepogoda, strelci moraju da intervenišu tri puta dnevno. "Ovaj posao se radi iz entuzijazma, ne iz koristi. Kiša pada, nemamo više ni baterije, ni kabanice, ni rakete, nikada nije bilo ovako", kaže on.

U gradu i okolini 18 strelaca je do pre dve godine iz državne blagajne dobijalo 24.000 dinara po sezoni. Ove i prošle godine trebalo je da honorare dobiju od gradske vlasti, ali se to nije desilo. (Suzana Stojićević)

  • Meteorolog

    11.08.2014 09:01
    protivgradna zastita nepostoji
    Protivgradna zastita nepostoji. Nema naucno ozbiljno dokazani efekat. U Nemackoj se zbog toga i uopste nekoristi (sem jedne male oblasti, koja je zbog toga zestoko kritikovana). Znaci te pare bi se u Srbiji mogle ustediti.
    Naravno da ce radnici reci, da je protivgradna zastita efektivna, ali to definitivno nije. Kad nepadne grad, uvek se moze reci da je to zbog zastite ;)
    Znam da ljudi zaradjuju sa time pare, ali te pare bi se u drzavi mogle koristiti za neke stvarno efikasne stvari...
  • Loša

    08.08.2014 07:16
    situacija
    Grad je pred bankrotom, budžet ne može da izdrži novo zaposlene I angažovane po raznim ugovorima, kao I bahaćenje I lopovluke sprovedene 2013. godine.
    Sad im se sve obija o glavu, a mi ćemo da snosimo posledice njihovog vođenja grada.
  • 08.08.2014 06:33
    Pare postoje
    Para ima, ima svega sem reda. Novac namenjen za protivgradnu trosi se u neke druge svrhe i tako redom do potpunog haosa u koji smo lagano uplovili devedesetih a sad glisiramo kroz sav taj haos.
    Pogledajte sta rade obicnom coveku od koga ocekuju da najvise zapne .Poljoprivreda prioritet? Malo sutra? Minimalac u Srbiji 115 din sat. Moze ali nemoze poslanik imati toliko koliko sad ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti