Rusi ulažu u novosadski ZGOP

Preduzeće za građenje, remont i održavanje pruga "ZGOP" iz Novog Sada našlo je strateškog partnera - Rusku državnu železnicu.
Preduzeće za građenje, remont i održavanje pruga "ZGOP" iz Novog Sada našlo je strateškog partnera - Rusku državnu železnicu.

Rusi su podneli zahtev Agenciji za privatizaciju da kupe tu novosadsku firmu u restruktuiranju, a prema rečima direktora Zorana Stanojevića uskoro bi trebalo da dođu u Srbiju gde će sa nadležnima razgovarati na tu temu.

- Svaki dan očekujemo da Agencija odobri sklapanje ugovora o strateškom partnerstvu s Rusima. Ukoliko se to dogodi, ZGOP će konačno izaći iz agonije, jer smo posle loše privatizacije od 2008. godine prošli kroz trnje, bili bez posla i plata - ističe Stanojević. Ruska državna železnica, kako kaže, spremna je da ulaže u njihovo preduzeće milion i po evra za rezervne delove za građevinsku operativu preduzeća smeštenu u Industrijskoj zoni, što je kako tvrdi, odlično za početak.

Pored toga ovom finansijskom injekcijom isplatile bi se zaostale zarade za 280 radnika koji su primili tek deo januarske minimalne zarade, a bili bi vraćeni bankama i dobavljačima dugovi od oko sedam stotina miliona dinara. ZGOP je, kaže Stanojević, jedino preduzeće u Srbiji koje ima radnu snagu i celokupnu građevinsku mehanizaciju osposobljenu za građenje i remont pruga.

Od sepetembra bi ZGOP trebalo da radi prugu Pančevo - Krnjača na deonici Beograd - Pančevo. Sa "Energoprojektom" bi u septembru trebalo da urade i kolosek na železničkoj stanici Beograd - Prokop.

  • Toma

    08.08.2014 10:53
    matematika
    za 150mil dinara od rusa, ćete platiti plate od 280 radnika i 700 miliona dinara duga.

    aj važi
  • Бобо

    08.08.2014 10:04
    Amerima za 1 evro! Oni za nas bogovi!
  • janko

    08.08.2014 08:28
    @animalac uz vetar
    ne da nedaju,,,, hahaha, nego uzimaju dzabe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti