"Treća Srbija upropastila Informatiku"

Gradski odbor Demokratske stranke danas je ocenio da je Treća Srbija upropastila "Informatiku" i da to preduzeće prvi put u istoriji posluje u minusu.
Gradski odbor Demokratske stranke danas je ocenio da je Treća Srbija upropastila "Informatiku" i da to preduzeće prvi put u istoriji posluje u minusu.

Takođe su ih optužili za neljudski odnos prema građanima Novog Sada, od kojih sve češće prinudom pokušavaju da naplate račune. Zbog toga su pozvali gradonačelnika da, kako kažu, disciplinuje ovu interesnu grupu.

"Nakon brojnih žalbi građana u vezi sa poslovanjem Informatike, koja treći put u ovoj, a peti put u poslednjih 12 meseci prinudno naplaćuje dugove, moramo da reagujemo i pozovemo gradonačelnika da disciplinuje ovo preduzeće, kao što je disciplinovao Lisje", poručuju demokrate. Oni se pitaju kako ovo preduzeće posluje u minusu kada bi priliv sredstava trebalo da bude veći, kao i zbog čega posao izvršitelja obavlja jedan ili dva čoveka, u dogovoru između direktora i menadžera.

"Jedan izvršitelj dobija predujam od 4.860 dinara za svaki posao, a na svaka tri-četiri meseca ostvaruje milionsku zaradu. Niko ne zna ko su ti izvršitelji, iako smo mnogo puta pitali da nam obelodane. U vreme kada je najavljeno da će se plate i penzije smanjiti, Informatika bi trebalo da stimuliše građane da isplate dugove i da im olakša plaćanje, pošto će uskoro sezona pripreme za školu i mnogi će morati da dižu kredite da bi opremili decu", kaže potpredsednik GO Demokratske stranke Stevan Latinović.

Oni je pozvao gradonačelnika Miloša Vučevića da uvede disciplinu u "Informatiku", kako je nedavno učinjeno u "Lisju", na čijem čelu je donedavno bila Treća Srbija i gde je zaposlila preko 25 radnika, bez stručne spreme.

"Podsetiću vas na nekoliko afera koje su krasile Informatiku: imali smo aferu sa Sogaz osiguranjem, finansiranje snimanja albuma Slobodana Trkulje, tender za nabavku goriva, plaćanje kafanskih računa službenom karticom menadžmenta preduzeća... Prosto se pitamo da li ovo sve ima smisla", rekao je Latinović.

  • Jedna stavka

    12.08.2014 18:13
    iz Informatike
    Pored svih prevara,momentalno me najviše interesuje stavka ODŽAČARINA!

    S obzirom da je protivzakonito izmišljena i stavljena na račun Iformatike a sa ciljem da se obezbede debele otpremnine onih iz "Stana",bilo bi dobro da nam neko kaže,kada će se plitki umovi setiti da je ukinu?
  • lala

    11.08.2014 06:25
    ??????????
    Ko su ili sta su ti iz trece srbije ? Pa zar naprednjaci nemaju dovoljno muka sa svojim kadrovima, nego im trebaju ovi ? E nasi politicari vi se medjusobno prepucavate a narod placa li placa zbog vasih gluposti.
  • Spartanac

    10.08.2014 09:30
    Hm, simptomatični su mi ovi učestali napadi na Treću Srbiju - znači da su nešto mnogo veće od prelaska cenzusa! Nešto što evrofanaticima smeta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti