Građani još jednom u ulozi policajaca

Ostoja Ciganović je uz pomoć komšije Bore Pantića prekjuče savladao provalnika u ulici Đorđa Magaraševića 2.

Ostoja Ciganović je uz pomoć komšije Bore Pantića prekjuče savladao dvadesetosmogodišnjeg provalnika Ž. R. u ulici Đorđa Magaraševića 2.

Ciganović kaže da je prekjuče nakratko otišao do komšije Pantića, a kada se vratio u stan primetio je da mu nema torbe sa dokumentima i novčanikom, dok su na podu ispred stana ležale stvari iz njegove torbe, kao i fotografija njegove unuke. Odmah je istrčao napolje i na stepenicama ugledao krupnog mladića kako se penje na viši sprat, a koga je pre nekoliko minuta video na hodniku blizu njegovog stana.

"Pao mi je mrak na oči i pojurio sam ka njemu. Ubrzo sam ga sustigao, ali pošto je to grdosija od dva metra, odgurnuo me je. Ipak sam nekako uspeo da ga uhvatim za nogu, nakon čega se on skotrljao, pa smo ga komšija Pantić i ja savladali", ispričao je Ciganović. "Nije mi bio bi bitan novac koji se nalazio u novčaniku, nego to što su u stanu mogle da budu moja unuka i ćerka", kaže on.

On je napomenuo da je bio toliko besan da nije razmišljao da li je provalnik naoružan, ali se na sreću ispostavlo da nije. Kada su ga savladali i pozvali policiju, priča Ciganović, provalnik je sve vreme vikao da ga puste.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Ž. R. je odranije poznat policiji, ima više od 15 krivičnih prijava, prenosi Blic. Za njim je raspisana poternica policijske ispostave na Detelinari.

Policija: Građani ne bi trebalo da rizikuju živote

U crnoj gradskoj hronici pojavljuju se vesti o građanima koji preuzimaju ulogu policije. Tako su tri Novosađanke sprečile pljačku prodavnice na Telepu. Žene su maskiranog pljačkaša, koji je pretio pištoljem, izgurale napolje, a potom jurile za njim dok ga policija nije uhapsila, o čemu je 021 već pisao.

Takođe, građani se sećaju i Dragana Đ. koji je uhvatio nasilnika koji je ženi oteo torbu na Žitnom trgu, kao i situacije kada su dve bosanske državljanke uhvatile lopova koji je pokušao da ih opljačka. Prošle godine u junu je jedna žena sprečila pljačku radnje na Novom naselju, a radnik M. D. sprečio je pljačku zlatare u kojoj je zaposlen. A najpoznatija je sigurnao mala A. K. koja je odbranila svoju baku od lopova.

U policiji kažu da građani ne bi trebalo da rizikuju živote i upuštaju se u borbu sa provalnicima i lopovima. "Suprotstavljanje je visokorizično i treba ga primenjivati samo ako je čovek za to obučen ili je u direktnoj životnoj opasnosti. Mora se sagledati koliko je napadač ozbiljan, da li je naoružan, da li je pod dejstvom alkohola ili droga, ima li pomagače", upozoravaju iz policije.

  • Istina

    14.08.2014 13:53
    Policajčići rade na procenat
    Provereno! Obeležite novčanicu od 50 e i nazovite policajčića da Vam dođe na uviđaj,ako Vas neko pokrade ili preti !Ako policajčiću date 50 e taj će Vam srediti sve! Provereno i idioti će uskoro odgovarati za sve te evriće koji su pokupili!Uskoro počinje češljanje inspektora zaštite od požara,zaštite na radu i korumpiranih policajčića! Živi bili pa videli!
  • Nemanja

    14.08.2014 11:10
    @Anonimus
    Ahaaa, znači ne komentarišeš SVOJ posao u koji se ne razumeš, nego TUĐI posao u koji se ne razumeš? To je malo manje glupavo, ali ne menja činjenicu da nisi uključio mozak pre komentarisanja - šta je posao pandura nego da hapsi po poternici?
  • 13.08.2014 17:40
    @Nemanja
    Na tvoju kukumavsku žalost nisam pandur, već MSc elektrotehnike i računarstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti