FOTO: Uklonjene divlje deponije iz dva gradska kvarta

Komunalni problemi na Limanu 1 i u naselju Rotkvarija, u vezi sa izmeštenim kontejnerima i nagomilanim smećem na asfaltu konačno su rešena.
Komunalni problemi na Limanu 1 i u naselju Rotkvarija, u vezi sa izmeštenim kontejnerima i nagomilanim smećem na asfaltu konačno su rešena.

Mesna zajednica "Liman" danima se žalila predstavnicima "Čistoće" zbog izmeštanja kontejnera iz ograđenog prostora, pošto su meštani, vođeni navikom, svoj otpad nastavili da bacaju u ograđeni prostor, na asfalt.

To je rezultiralo stvaranjem poveće divlje deponije koja dugo nije sanirana. Građani su se uporno žalili pa su pre dva dana kontejneri vraćeni na svoje mesto. U Čistoći kažu da su se kontejneri našli van ograđenih boksova iz razloga što su ih građani prepunili šutom i nameštajem, pa su kamioni bili onemogućeni da priđu i adekvatno ih isprazne.

Situacija je rešena i u Ulici Felegi Tivadara 1, gde su više od nedelju dana kontejneri bili izmešteni, na zahtev mesne zajednice. Meštani nisu primetili da kontejneri nedostaju, te su nastavili da smeće bacaju na asfalt, pored obdaništa.

Iz "Čistoće" su za 021 rekli da su svesni da postoji problem, ali da je sve stvar ljudske nekulture. Inspekcija je na ovaj teren neuspešno izlazila četiri puta, jer nije na delu uhvatila "počinioce".

Jedan slušalac se potom javio sa fotografijom starije gospođe, koja je u tom trenutku lagodno bacala smeće na malu divlju deponiju.

Oglasili su se i savesni građani natpisima za svoje komšije. Dan kasnije, u sredu, kontejneri su vraćeni na mesto, a deponija uklonjena. (G.N. - gorica@021.rs)

  • ns

    15.08.2014 12:19
    @Sramota
    Da smrdi vrtiću (svašta), pa vrtić je i stvarao najveći smrad. Tu su bacali usrane pelene direktno u kontejner i to po tri puna džaka. Samo izvrnu direktno pa ta govna smrde kao da si na farmi. Inače zar nije smešno da jedna ulica nema kontejnere, pa tu živi par stotina ljudi.
  • hm

    15.08.2014 10:07
    da
    koji srnavluk, ko kakvo predgradje indije.
  • Sramota

    15.08.2014 09:28
    ...
    U Felegi Tivara nikada ne bih vratio kontejnere na to mesto a živim u blizini! Kada su ih skolinili obradovao sam se jer se iz njih širio smrad pravo u dvorište vrtića gde su se deca igrala ali oni ih vratili umesto da postave dva komunalna pandura koji bi "gospodi pravim novosađanima (nije sarkazam jer je većina u ovom kraju starosedelačka)" iz okolnih zgrada delili kazne! Tipičan novosadski mentalitet "30 godina mi tu kontejner e neću da menjam mesto gde bacam smeće" Kako ih nije sramota da prošetaju 50 m više!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti