Danas pomažemo Stefanu Opačiću

Nastavlja se akcija Gradskog zelenila "Humani ponedeljak", a ovog puta sakuplja se novac za petogodišnjeg Stefana Opačića.
Nastavlja se akcija Gradskog zelenila "Humani ponedeljak", a ovog puta na Štrandu se sakuplja novac za petogodišnjeg Stefana Opačića, dečaka koji ima čak 16 ozbiljnih dijagnoza, od kojih je najteža cerebralna paraliza, astma i mentalna retardacija.

Stefan je rođen 2010. godine, u petom mesecu, a po rođenju težio je nešto više od 500 grama.

Lekari nisu gajili nade da će ostati u životu, ali se Stefan izborio za svoj život. Četiri meseca bio je u inkubatoru, prvu godinu života proveo je u bolnici i to je ostavilo posledice na njegov život.

Srefanova mama Dragana ne radi, a u negovanju joj pomaže stariji sin Nenad i potrebno im je barem 25.000 dinara mesečno za lečenje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je sugrađane da se, kao i do sada, u što većem broju odazovu ovoj akciji, i da kao i Teodori i Nataši, pomognu i Stefanu.

"Voleo bih da imamo što manje potrebe za ovakvom pomoći, ali pošto je imamo mislim da je potrebno da budemo konstantni, uporni i solidarni i da malo manje trošimo na neke druge stvari a više damo tamo gde ne najpotrebnije. Nadam se da će ova akcije koliko toliko pomoći porodicama čiji su najmlađi članovi oboleli. Ovo su teške teme i moramo pričati o njima, ne trebamo sklanjati glavu na drugu stranu. Pozivam Novosađane da se još masovnije priključe ovoj akciji, jer ne vidim ništa lepše šta možete da učinite nego kad nekom pomognete", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je u petak uručio ček na 304.255 dinara majci male Nataše Ilić, obolele od bulozne epidermolize, takozvane "leptirove bolesti", a Nataša je njemu kao znak zahvalnosti poklonila svoj crtež.

Akcija "Humani ponedeljak" traje već tri nedelje, a trajaće do završetka kupališne sezone na Štrandu. Prva dva ponedeljka za malu Teodoru Škrivanj sakupljeno je ukupno 83.000 dinara, dok je prošlog ponedeljak za Natašu Ilić sakupljeno više od 304.000 dinara. (Gordana Ćosić)

  • v

    18.08.2014 16:37
    obicni smrtnici ce uvek pomoci i ako jedva sastavljeju kraj s krajem, ali ovi politicari ,novopeceni bogatasi nikad se nece latiti sopsrvenog dzepa da pomognu sirotinji i bolesnima. zasto ne osnuju neki fond i da i me od plata odbija jedna dnevnica mesecno za ovakve slucajeve, i da malo smanje odlaske na ruckove i vecere sa svojim konkubinama. pa ce biti para
  • Duda

    17.08.2014 18:00
    a tate naravno nigde...
  • alo,alo

    17.08.2014 08:35
    zalosno
    sto drzava ima milionce za kovacevica a za bolesnu decu nema !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti