Isplovio "Brod teatar" - obići će više od 20 gradova na Dunavu

"Brod teatar" isplovio je, u okviru projekta "Reke Evrope", na put dugačak više od 2.000 kilometara, tokom koga će obići devet država i više od 20 gradova na Dunavu, saopštio je novosadski Studentski kulturni centar.

"Brod teatar" isplovio je, u okviru projekta "Reke Evrope", na put dugačak više od 2.000 kilometara, tokom koga će obići devet država i više od 20 gradova na Dunavu, saopštio je novosadski Studentski kulturni centar.

Na brodu će se tokom mesec dana plovidbe održati 29 plesnih performansa i isto toliko izložbi, umetničkih instalacija i radionica na temu reka Evrope.

U projekat je uključeno 20 umetnika iz zemalja dunavskog toka, kao i 13 volontera iz devet zemalja.

Projekat "Reke Evrope" je interkulturalna inicijativa, čiji je cilj da na novi regionalni način razvija evropski identitet, koji je zasnovan na zajedničkim vrednostima, istoriji i kulturi. Glavni cilj projekta je spajanje ljudi iz lokalnih zajednica širom Evrope, razmena iskustava i vrednosti na nivou kulture, učenje iz nasleđa i izgradnja budućih razmena.

Projekat izvode Pro Progresione iz Mađarske, Derida dens centar iz Bugarske, Dens identiti iz Austrije, Studentski kulturni centar Novi Sad, Tanc iz Nemačke, Fondacija Šuman iz Poljske i Internacionalna pozorišna trupa Meteorit iz Mađarske.

  • Cveta

    18.08.2014 11:28
    Poruka
    za anonimne hejtere!
    SKCNS je Studentski Kulturni Centar Novog Sada, a ne Kulturni Centar Novog Sada (KCNS! to su 2 razlicite stvari!!!
    Mada, vama ta razlika ne znaci nista jer hejtujete ionako sve sto god da se desava!
  • ddd

    17.08.2014 10:23
    gde su naše pare
    koliko taj famozni brod teatar košta sve nas do sada(ne mislim na ovo isplovljavanje) i koliko košta sada njegovo isplovljavanje sobzirom da nije osposobljen za plovidbu - posle svih ovih godina i potrošenih naših para?
  • ;paolo

    16.08.2014 22:35
    ?
    Gde je bio taj brod sve ove godine?
    Koliko je para otislo na popravku?
    Po kom kriterijumu se biraju glumci-putnici?Honorari?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti