Uhapšena dva lovca kod Srbobrana

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) saopštilo je danas da je u lovištu Nadalja, u opštini Srbobran, utvrđen nedozvoljen lov prepelica uz pomoć elektronskih vabilica, pa su zbog toga privedena dva lovca.
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) saopštilo je danas da je u lovištu Nadalja, u opštini Srbobran, utvrđen nedozvoljen lov prepelica uz pomoć elektronskih vabilica, pa su zbog toga privedena dva lovca.

Detaljnom pretragom terena pronađene su tri vabilice koje su emitovale oglašavanja prepelica, kaže predstavnik DZPPS Draženko Rajković napominjući da su oko tih spravica bile okupljene "desetine prepelica koje se izletale tik ispred nas. Krivolovcima koji koriste vabilice jedino je bitno da ubiju što više ptica".

Tim povodom, legitimisana su i privedena dva lica, od kojih je jedan član Lovačkog udruženja "Nadalj" a drugi je gost-lovac iz Novog Sada koji, osim što je lovio na nedozvoljen način, nije posedovao ni zakonom propisanu dozvolu za lov. "Oko svake vabilice pronašli smo veći broj sveže ispucanih patrona različitih proizvođača i kalibara, pa je očigledno da se krivolov uz pomoć vabilica odigravao i protekih dana", rekao je predstavnik DZPPS Milan Ružić, naglašavajući da te njihove akcije neće prestati sve dok lovački savezi, lovačka udruženja, nadležne inspekcije i policija ne započnu masovne akcije kontrole i kažnjavanja krivolova ptica širom Srbije.

"Prema našim saznanjima, protekih dana prepelice su se krivolovile širom Vojvodine", kazao je Ružić, pitajući "kome je u interesu da žmuri na ovaj masovan kriminal". Podsetimo, pre pet dana je kod Beočina u krivolovu na prepelice na Fruškoj gori, među ostalim krivolovcima, uhvaćen i sekretar lokalnog lovačkog društva.

  • ЛД

    17.08.2014 20:49
    Неке птице...
    Очигледно Краљевина Шведска очекује резултате за силан новац који је на рачунима ових племенитих НВО.

    Али треба напоменути и да 140.000.000 птица селица заврши у мрежама (забрањен начин лова) медитеранских земаља, на првом месту Италије, што је најпогубнији начин за ове врсте.

    شبكة صيد رهيبه: http://youtu.be/0-hE4e0DuD0

    Српски ловци одстреле неколико хиљада годишње. Међутим Србија је погодно тле за све посебно за разне пројекте НВО...
  • A ZAŠTO

    17.08.2014 19:26
    bi vam verovali?????Ime i Prezime molim.
  • 17.08.2014 19:04
    Pa nisu lovci vec naoruzani divljaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti