Produženo vreme rada šaltera Poreske uprave

Poreska uprava još jednom se izvinila Novosađanima koji su doživeli neprijatnost zbog nepravilnosti u rešenjima o porezu na imovinu.
Poreska uprava još jednom se izvinila Novosađanima koji su doživeli neprijatnost zbog nepravilnosti u rešenjima o porezu na imovinu.

U nameri da se što pre isprave greške i rasprave sporna pitanja u vezi sa vrstom i iznosom obaveze Uprava će raditi i produženo.

Svim Novosađanima koji imaju primedbe na raspolaganju su šalteri 6, 7, 8, 9 i 11 u Gradskoj kući, Trg slobode 1. Takođe, građani se mogu obratiti Gradskoj poreskoj upravi na Bulevaru Mihajla Pupina 3, soba 408 na četvrtom spratu, kao i telefonom na broj 4871-751 ili na meil gpu@novisad.rs, radnim danima od 8h.

Navedeno je da će zaposleni na šalterima raditi koliko bude bilo potrebno. Rešavanje žalbi i prigovora iz ove godine biće prioritet Uprave, i u najkraćem roku će sva rešenja za koje se utvrdi da je poreska obaveza nepravilno iskazana biti ispravljena i zamenjena.

  • 20.08.2014 10:32
    @ Mirko i Slavko
    Zoniranje i cena po m2 je odluka skupstine grada. Znaci nema tu obrazlozenja politicari sednu dogovore se izvrse zoniranje grada, odrede cenu i to je to. Svake godine menjaju i uzimaju sve vise para , a ne vidi se nikakav boljitak u zivotu gradjana. Posto se pare slivaju u gradski budzet treba pitati gradonacelnika gde idu tolike pare od poreza.
  • Mirko kao i Slavko

    20.08.2014 08:52
    moze vise informacija
    Pokusali smo naci neki pravilnik ili na osnovu cega to poreska uprava to uopste obracunava..
    Kako oni rade to zoniranje na osnovu cega, kako rade procenu nepokretnosti po m2?
    Gde se takve informacije uopste mogu saznati a da to ne podrazumeva uzimanje 3 dana godisnjeg odmora i stajanje u redovima na salteru?
    Eto tako nesto bi bilo od znacaja.
  • Mirko kao i Slavko

    20.08.2014 08:44
    6.zona
    Recimo Paragovo, Sremska Kamenica, a koje je 6.gradska zona, do juce vikend zona, pise 88.000 rsd/m2!?
    Prosle godine je bilo duplo manje?
    I da, zasto je rok placanja 15 dana ako se moze placati kvartalno, i zasto ih salju pred kraj 3. kvartala a ne pocetkom godine kad bi to imalo smisla?
    Mislim kako da neko placa kvartalno ako nije prvih 9 meseci u godini ni dobio resenje?
    Tacnije koja je svrha slanja resenja na kucnu adresu krajem godine, kad bi to mogli uraditi i pocetkom godine. Ne ocekuju valjda da neko plati nesto sto ne zna koliko iznosi, a da bi saznao, dakle moj 84-godisnji deda mora stajati u redovima u poreskoj? Koliko nelogicnosti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti