Na keju uništeno 1.400 mreža zaplenjenih od ribokradica

Ribočuvarska služba Nacionalnog parka "Fruška gora" uništila je na novosadskom keju 1.369 mreža zaplenjenih od ribokradica na Dunavu.
Ribočuvarska služba Nacionalnog parka "Fruška gora" uništila je na novosadskom keju 1.369 mreža zaplenjenih od ribokradica na Dunavu.

Od početka godine su krivične prijave podnete protiv 13 osoba zbog nelegalnog privrednog ribolova, a podnete su prijave i zbog nelegalnog rekreativnog ribolova i zbog grabuljanja. Sem mreža, zaplenjeno je i uništeno pet vrški, šest senkera i gumeni čamac.

- Kada bi se sve prikupljene mreže spojile, bile bi dugačke 64 kilometra. Sad zamislite koliku štetu mogu naneti i koliko se ribe uhvati u njih - kazao je direktor Nacionalnog parka Radovan Durutović.

Kako kažu, najviše je takozvanih povratnika ribokradica, a riba se najviše lovi s proleća kada se mresti u ritovima nakon izlivanja Dunava.

  • ivan

    17.07.2015 18:25
    nisu svi isti
    znam da ima dosta propusta i da neki dobre pare mlate na tome ali nemojte odma sve cuvare sa slike da stavljate u isti kos,jer ima postenih i fer koji rade posao i neizivljavaju se na sportskim pecarosima ako su slucajno ostali kad je nocna zabrana i sl.necu da imenujem al skidam kapu i nek nastave posteno na vodi.bistro
  • 22.08.2014 12:32
    Sve se zna
    Treći sdesna prodaje ribu po Banoštoru!
  • мм

    22.08.2014 10:50
    Што сте уништавали када то може да се рециклира???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti