Inspektor u Sekretarijatu za poljoprivredu nadzire rad svoje supruge

Pokrajinski šumarsko-lovački inspektor Vladica Cvetković, iz Sekretarijata za poljoprivredu, došao je u sukob interesa jer je nadležan za kontrolu preduzeća koje vodi njegova supruga Marta Takač, direktorka "Vojvodinašuma".  
Pokrajinski šumarsko-lovački inspektor Vladica Cvetković, iz Sekretarijata za poljoprivredu, došao je u sukob interesa jer je nadležan za kontrolu preduzeća koje vodi njegova supruga Marta Takač, direktorka "Vojvodinašuma".

Osim toga, posle izbora Cvetkovića, bilo je primedaba da je prošle godine na konkursu za inspektora za Severnobački okrug primljen mimo zakona. Iz dokumentacije je vidljivo da je tek 10 dana nakon zatvaranja konkursa položio državni ispit. Tročlana komisija ga je vanredno izabrala, a u prvobitno sačinjenom zapisniku je pisalo da Cvetković ne ispunjava sve uslove.

Postavši pokrajinski šumarsko-lovski inspektor, on je došao u sukob interesa jer je postao nadležan za kontrolu rada svoje supruge, koja rukovodi preduzećem "Vojvodinašume".

"Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a zaključen je 6. juna. Komisija je konkursnu dokumentaciju otvorila 12. juna i pritom je sačinjen zapisnik u kom piše da samo jedan kandidat ispunjava sve uslove, a da Cvetković nema državni ispit. Ali, Cvetković 19. juna polaže ispit, o čemu naknadno obaveštava komisiju. Potom i biva izabran, što je svojim potpisom potvrdio tadašnji pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić", kaže izvor "Blica" iz Sekretarijata za poljoprivredu.

U konačnoj odluci komisije piše da je Cvetković obavestio komisiju da je položio državni ispit, te da će uverenje naknadno dostaviti. Potom je komisija jednoglasno odlučila da Cvetkovića izaberu za inspektora uz obrazloženje da je "na intervjuu za posao pokazao veći stepen odlučnosti". "On je muž Marte Takač, direktorke "Vojvodinašuma" koja je član SVM, a njegov izbor bio je, tada se pričalo, dogovor između Ištvana Pastora i Bojana Pajtića", dodaje izvor.

Vladica Cvetković potvrđuje da je državni ispit polagao nakon objavljivanja konkursa, ali tvrdi da je pošteno izabran. "Konkurs još nije bio završen kad sam ja polagao državni ispit, već sam ga polagao u toku konkursa. Mislim da sam bio jedini kandidat koji ispunjava sve uslove jer sam šumarski inženjer", rekao je Cvetković.

Na pitanje da li je u sukobu interesa, jer je kao inspektor nadležan i za preduzeće koje vodi njegova supruga Marta Takač, on kaže da nije nadležan za celo preduzeće, već samo za Subotičku upravu "Vojvodinašuma" i somborsko gazdinstvo.

Poništeno imenovanje Takačove

Podsećamo da je Viši sud u Novom Sadu poništio rešenje o imenovanju Marte Takač za direktorku JP "Vojvodinašume", koje je doneto 11. decembra prošle godine. Sud je utvrdio da ona, u zakonskom roku nije podnela svu dokumentaciju. Utvrđeno je da je potvrda Privrednog suda iz Subotice, da nije bila kažnjavana, ubačena uz prijavu posle zatvaranja konkursa.

  • martica

    06.09.2014 22:07
    kako to ne znade?
    Pa to su osnovne stvari koje moraš znati. nisi ti položio državni ni sada već pokrajinski kod kohreca
  • 27.08.2014 20:14
    fifi
    mislili su da su najpametniji
  • miki

    27.08.2014 16:13
    ???
    I sta ce se sad poduzeti kad je u vladi Vojvodine V.D.ministra?????Koji je zamena i za samog sebe....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti