Umesto Velike pečurke biće "nov i savremen objekat"

Planirana demontaža benzinske pumpe NIS-a u Ulici Maksima Gorkog bb, popularne Velike pečurke, počela je jutros u 10 časova, a u toku je obezbeđivanje i ograđivanje prostora, saznaje 021.
Planirana demontaža benzinske pumpe NIS-a u Ulici Maksima Gorkog bb, popularne Velike pečurke, počela je jutros u 10 časova, a u toku je obezbeđivanje i ograđivanje prostora, saznaje 021.

Rušenje same pumpe očekuje se odmah nakon obezbeđivanja prostora, ali je nepoznato u koliko sati će ono početi. Pumpa je za automobile od sinoć zatvorena, dok se gorivo toči većim vozilima. Prostorije prodavnice prazne su već nekoliko dana. Povodom rušenja jednog od simbola Novog Sada, kompanija NIS u odgovoru za 021 ističe da će postojeću pumpu zameniti "potpuno nov i savremen objekat". Prema rečima nadležnih u kompaniji, manji radovi na demontaži pumpe počeli su danas u 10 časova, a predviđeno je da demontaža traje 10 dana, dok je završetak radova i puštanja nove benzinske stanice u rad planirano za 17. novembar.

"Ovi radovi deo su plana NIS-a za rekonstrukciju svoje maloprodajne mreže. NIS ima sve potrebne dozvole za izgradnju nove benzinske stanice, a parcela na kojoj se nalazi benzinska stanica će u toku radova biti propisno ograđena. Pored toga, NIS neće ukloniti biciklističku stazu koja se nalazi na parceli koja je u posedu kompanije, već je sve projekte i planove pripremila na način da ona ostane tu", kažu iz ove kompanije.

Nova benzinska stanica izgradiće se pod brendom "Gazprom" jer NIS upravlja lancem premijum benzinskih stanica ove marke u Srbiji i regionu. Po završetku radova, navode u NIS-u, nova pumpa će se služiti gorivom standarda evro 5, proizvedenim u NIS-ovoj rafineriji u Pančevu, a potvrđena su i saznanja 021 da će objekat biti i dodatno opremljen.

"Kupcima će na raspolaganju biti i maloprodajni objekat sa kafeom, četiri ostrva sa automatima za istakanje goriva i dve ručne perionice za pranje vozila. Benzinska stanica će biti u potpunosti automatizovana, što podrazumeva elektronsko praćenje svih procesa rada", navodi NIS.

Inače, najpoznatiju pumpu u Novom Sadu projektovao je arhitekta Mirko Stojnić. Pečurka ima prečnik nadstrešnice 25 metara, a čitava nadstrešnica je na samo jednom stubu. (G.N.)

  • Krle

    02.09.2014 12:24
    Objekat u koji turiste dolaze da sipaju gorivo???? Mislim da sad stvarno malo preterujete.... Jeste poznata pumpa, jeste svi smo čuli i znamo gde je pečurka, ali to je i dalje samo pumpa! Hoćete da kažete da ste se tu družili? Prvi put se zaljubili? Okupljali tu sa društvom??? Meni je isto žao što će da je sruše ali opet to je samo benzinska pumpa...
  • Pokojni Toza

    02.09.2014 08:44
    @Vaximilian
    E ova ti je dobra! I ja više neću sipati na NIS pumpama i ima da sviram svaki put kad prođem. Pozivam na bojkot! Šta je novosadski: Ne sipati na novoj Pečurci!
  • JAZZ

    02.09.2014 07:49
    Šteta što se ruši nešto prepoznatljivo u našem gradu...no kakva je vlast zadnjih godina u gradu nije iznenadjujuće..

    " Ubedjen" sam da će restoran savremene pumpe biti prepun gostiju i da će se čekati na slobodno mesto a perionica će sigurno rasturati od posla...

    Neki novci se tu vrte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti