Uskoro besplatan sport za sve osnovce

Projekat u okviru kojeg će školske sale biti vraćene deci uskoro bi trebalo da zaživi, a učenici osnovnih škola imaće priliku besplatno da treniraju neki od sportova, kaže član Gradskog veća za sport Predrag Svilar.
Projekat u okviru kojeg će školske sale biti vraćene deci uskoro bi trebalo da zaživi, a učenici osnovnih škola imaće priliku besplatno da treniraju neki od sportova, kaže član Gradskog veća za sport Predrag Svilar.

- Time će se uticati na smanjenje vršnjačkog nasilja u školama jer će se đaci posvetiti treninzima i kroz sportske aktivnosti razvijati prave vrednosti - ocenjuje Svilar.

On dodaje da se sve više novca izdvaja za rad mlađih kategorija. - Veoma značajna novina, program koji ćemo početi ove godine, jeste ta da će se na Spensu održavati lige za mlađe kategorije u gotovo svim sportovima. Programe će osmisliti gradski sportski savezi, a u potpunosti će ih finansirati Grad. To je veliki napredak jer za jedno dete, koje je sedmi razred osnovne škole, igrati utakmicu na Spensu nije mala stvar - kaže Svilar za "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, plan je da se u skorijoj budućnosti gradi sportska dvorana u Petrovaradinu.

  • @difovac - ko nema para za sp

    08.09.2014 07:38
    Klubovi neće biti ugroženi ovim potezom. Ovde će trenirati deca koja hoće da se bave spotrom rekretivno, a ne takmičarski. U klubovima će ostati oni koji žele spprtsku karijeru ili oni čiji roditelji to žele za svoju decu. Moje dete voli da igra košarku, ali mu baš ne ide najbolje. U klubu se oseća inferiorno, pa ga zato tamo više ne šaljem i ne plaćam par hiljada mesečno da bi se tako osećao. Ovo treba upravo za rekreativno bavljenje sportom, bez nekih velikih očekivanja u postizanju sportskih rezultata. Samo, sumnjam da će i ovo valjati, naše vlasti su u stanju i nakovanj da pokvare, a kamoli dobre ideje. A i direktori škola neće lako odustati od novca koje im uplaćuju klubovi za izdavanje sala. Sa druge strane, u gradu postoji sportski objekat - SPENS, pa neka se klubovi izbore da ga dobiju nazad za te namene, a ne da bude šoping centar, a za uzvrat neka štancuju uspešne sportiste. Tako to u svetu funkcioniše.
  • difovac

    07.09.2014 19:57
    ko nema para za sport
    ko to nema para za sport? koliko je takve dece? 10% na citav grad. sada svi ostali treba da izgube sistem koji traje godinam i daje rezultate zbog politickih poena, a roditelji te dece koja nemaju para piju pivo po kvartu i ne vade cigare iz usta!!! sve je ovo popularizam. p.s. pored klubova i strucnjaka koji tamo rade na ulici ostaju i sve sudije koje sude te sportove, a to nisu male dnevnice!!!
  • Stanko

    07.09.2014 19:33
    Podržavam
    Ideja je ODLIČNA. deca treba da nađu sebe i rade korisno. Deca siromašnih radnika i nezaposlenih su diskriminisana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti