Sindikat "Zelenila" protiv otpuštanja petine radnika

Predsednik sindikata "Gradskog zelenila", Ljubomir Popović, demantuje tvrdnju direktorice ovog preduzeća, Nataše Rašete, da sindikat podržava program otpuštanja tehonološkog viška.
Predsednik sindikata "Gradskog zelenila", Ljubomir Popović, demantuje tvrdnju direktorice ovog preduzeća, Nataše Rašete, da sindikat podržava program otpuštanja tehonološkog viška. Kako on kaže, sindikat očekuje da pre bilo kakvih daljih koraka bude potpisan kolektivni ugovor. Oni traže da se definiše socijalni program i uradi sistematizacija mesta, ističe Popović. Prema njegovim rečima, jedini predlog s kojim se sindikat složio jesu dobrovoljni odlasci zaposlenih. Radnici su nezadovoljni i zbog neredovne isplate zarada.

"U petak smo imali pregovore sa direktorkom kada nam je ona obećala da će biti pušten  jedan deo regresa za prošlu godinu, koji nije isplaćen, da će se pustiti akontacija od juna, koja nije isplaćena, a koja po ugovoru o radu treba da bude isplaćena do 20. u tekućem mesecu. Nisu nam isplaćeni ni putni troškovi", rekao je on za 021.

Ukoliko deo zarada za maj ne stigne do kraja nedelje, Popović je najavio sastanak sindikata u ponedeljak, kao i mogućnost štrajka. Kako je on ocenio, ako se stanje u "Gradskom zelenilu" pogorša, radnici će biti u podjednako lošem položaju kao zaposleni u komunalnom preduzeću "Stan".

Podsetimo, Nataša Rašeta je najavila otpuštanje 20 odsto radnika, pretežno zaposlenih u administraciji "Zelenila", koji bi bili proglašeni tehnološkim viškom. Prema njenim rečima, s takvim programom složio se i sindikat ovog preduzeća. (Asja Francisti)

  • Zapa

    02.07.2010 07:54
    Ljuba & klika
    Ko ne poznaje Ljubu Grcku sve mu je jasno.. A drugi problem jeste sto je Vizija sadasnjeg rukovodstva da se broj povecava , a ne smanjuje. Jeste da je broj novopridoslih znacajno smanjen u odnosu na vreme Rade Marinkova , bice veliki izazov za rukovodstvo Radino koga da salje iz firme, a koga ne.
    Vreme strepnje dolazi.
  • Deran

    01.07.2010 20:00
    Genijalci
    Upopastili su sa svojim direktorima/stručnjacima i Stan i Zelenilo!
    Nadam se da če otpuštati one koje su doveli u ovo preduzeće, jer su svi ti u administraciji!
    Neče valjda svoje poštedeti, a one druge zatečene otpuštati?
    ...ili se ja možda varam?
  • Аматер

    01.07.2010 19:23
    Шта сад?
    Ако ме сећање памти г-ђа Рашета је рекла да су се за тих њених 20% сасвим лепо договорили. Све усаглашено - идеално! А за ових нових 20% ће се договорити.
    Једино што није ни као кандидат за директора нити пред синдикатом озложила свој програм санације стања у том предузећу!!!
    А и што би кад се директор може постати тако што ће одборници прилагодити статут кандидату, а не нађи кандидата према статуту.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti