Dečije igralište po evropskim standardima (Foto)

Završena je izgradnja dečijeg igrališta u okviru Dečije bolnice.
Završena je izgradnja dečijeg igrališta u okviru Dečije bolnice. Direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković, kaže da će ovo igralište doprineti prijatnijem boravku dece koja borave u bolnici kao i one dece koja dolaze samo na pregled.

"Ovo igralište ima ne samo zabavni već i edukativni karakter s obzirom kakve smo rekvizite instalirali, i građeno je po evropskim standardima", ističe Novaković.

Podloga igrališta je od tartana, a opremljeno je tako da ga mogu koristiti i deca sa poteškoćama u kretanju. Ovim se privodi kraju izgradnja 19 novih igrališta na teritoriji grada. Novaković tvrdi da je šteta na do sada izgrađenim igralištima manja u odnosu na prvi put kada su ona postavljana.

"Trudimo se da igrališta budu u okviru neke institucije ili ustanove, bar delimično zatvorena, jer što je igralište na otvorenijem, veća je šansa da će ga neko uništiti", smatra Novaković.

Novaković dodaje da se još uvek razmatra lokacija za poslednje igralište, a u obzir dolaze Novo naselje, Adice i Rumenka.

 

 

 

 

 

 

 

  • sosa

    02.07.2010 14:00
    Džaba što su igrališta po evropskim standardima, kada mi to nismo!!!Naprave ih po standardu samo da bi se uslikali, a posle ih niko ne održava po standardu!
  • sosa

    02.07.2010 13:57
    Dragi moj Lalo, evo da ti tvoja Sosa oči otvori - EN1176 i EN1177...pa ti malko guglaj za detalje...pozdrav
  • lala

    01.07.2010 17:51
    Izvinite, koji dokument(i) propisuje "Evropski standard o izgradnji decijih igralista"? Ove fraze polako pocinju da me nerviraju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti