Sutra prvi Noćni maraton na Balkanu

Jedna od najekstremnijih sportskih manifestacija ovog leta, Noćni maraton, održaće se sutra uveče na Novosadskom keju.
Jedna od najekstremnijih sportskih manifestacija ovog leta, Noćni maraton, održaće se sutra uveče na Novosadskom keju.

Trku organizuje Atletsko-rekreativni klub ''Fruška gora'', kao jedinstvenu manifestaciju u Srbiji i okruženju, koja će celom stazom pratiti tok Dunava. Noćni maraton održava se na potezu Univerzitetski grad – novi studentski domovi – Univerzitetski park. Staza je dugačka 4.220 metra, a trči se deset krugova, što predstavlja distancu olimpijskog maratona od 42,2 kilometra. Start za marathon i polumaraton su zakazani za sutra u 22 sata, a osim maratona i polumaratona, trčaće se i rekreativna trka na pet kilometara i revijalna trka na 200 metara. Maraton se može istrčati i štafetno, ali je uslov da u svakoj štafeti mora da bude bar jedna osoba suprotnog pola.

Staza duž Dunava

Prema rečima Tanje Radumilo iz ARK ''Fruška gora'', staza prati tok Dunava, prolazi ispod mosta Slobode, dva fudbalska igrališta, kampusa Novosadskog univerziteta,  Štranda i dva kompleksa studentskih domova. Start i cilj su na keju, naspram Univerzitetskog parka, u neposrednoj blizini kampusa, na 50 metara od Dunava.

''Trčanje ne mora da bude sport koji samo promoviše zdrav život, dobru liniju i slično. Na našim zajedničkim trenizima svakog utorka i četvrtka od 20 časova na keju tu je i dobro druženje i zezanje. Oni nam dođu kao neki sabirni centar različitosti, što je uvek prihvatljivo, jer nas vezuje to što svi volimo da trčimo'', kaže Tanja i ističe da će noćni maraton biti prilika da se trčanje promoviše kao sport koji kod nas nije toliko popularizovan.

''Budući da podstičemo različitost, i oni koji nisu sportisti i ne žele da trče moći će da uživaju u dobroj muzici, ritmu, igračima sa vatrom, tako da će biti mesta za sve koji žele da subotu veče provedu drugačije nego do sada, zaključuje naša sagovornica. Takmičari će sutra moći da se prijave na keju, najkasnije do 21 sat, a za najbolje maratonce su obezbeđene novčane i robne nagrade.

Uz trku još gomila programa

Na startu Noćnog maratona biće postavljena bina na kojoj će biti organizovan kulturno–muzički program i odakle će komentator trke svim posetiocima pokušati da što bolje prenese dešavanja sa staze. Duž staze svoj program izvodiće igrači sa vatrom, kao i bubnjari. Pored bine biće postavljen mini šank gde će posetioci moći da kupe sokove, hranu i majice, a po završetku ove sportske manifestacije, organizatori će sa zainteresovanima dočekati jutro na obali Dunava uz noćno kupanje i logorsku vatru.

Duž staze će se održavati promocije drugih sportova, kajaka, veslanja, biciklizma, triatlona, plivanja, američkog fudbala, sportskog penjanja i drugih aktivnosti.

  • Svitac

    02.07.2010 16:34
    Novi Sad nije na Balkanu.
  • Alehandro

    02.07.2010 10:52
    A komarci ko rode...
    Ovo ima da bude najbrže istrčani maraton,šetao sam pre neko veče i mislim da sam mogao na crtu sa Useinom Boltom.Nadam se će g-din gradonačelnik i g-din Novaković posmatrati trku negde kod vodovoda gde su rojevi najgušći i najgladniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti