Čuvajte se krpelja

Na Infektivnu kliniku u Novom Sadu svakodnevno se javljaju sugrađani sa ubodima krpelja.

Na Infektivnu kliniku u Novom Sadu svakodnevno se javljaju sugrađani sa ubodima krpelja.

Načelnik klinike Jovan Vukadinov kaže za naš radio da je broj pacijenata veći nego što su očekivali i da ima i pojave Lajmske bolesti.

"Ima i dece i odraslih, a pošto je veliki broj ujeda, logično je da ima i veći broj obolelih. Nije svaki ubod opasan, pretpostavljamo da je između 20 i 30 odsto krpelja zaraženo. Tokom godine ćemo uraditi analizu zaraženosti krpelja u gradu i u Fruškoj gori, pa ćemo videti kakva je situacija", navodi Vukadinov.

Lekari upozoravaju da se prilikom boravka u prirodi treba zaštititi i detaljno se pregledati po povratku kući. Podsećamo, petoro pacijenata u Hrvatskoj hospitalizovano je zbog ujeda zaraženih krpelja i nalaze se u komi.

  • sosa

    02.07.2010 14:06
    Pazite se krpelji, stižu vam Exitovci...flip-flop
  • 02.07.2010 12:55
    pitajte gazdu zasto!
    Treba pitati gazdu u BGD- zasto ne dozvoljava da gradonacelnik Novog Sada da dozvolu za kosenje trave ui celom gradu,prskanje komaraca a time se i krpelji unistavaju.....isto tako ce biti ako neko bude iz druge stranke a centrala se nalazi u Beogradu
  • =============

    02.07.2010 12:07
    Krpelji obitavaju u visokoj travi. I pored toga košenje trave u gradu je svedeno na minimum. Oko dečjih igrališta na kojima je posut sitan šljunak, trava je malo niža od dece. Treba redovno kositi travu makar na mestima gde ima puno dece, to su površine oko igrališta. Inače, grad nikada nije bio ovako zapušten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti