Neće biti kreveta za sve majke

Dečija bolnica neće nabavljati još kreveta za majke koje žele da budu uz bolesnu decu.
Dečija bolnica neće nabavljati još kreveta za majke koje žele da budu uz bolesnu decu. Direktor ove ustanove, Georgios Konstantinidis, kaže da su oni po zakonu obavezni da obezbede krevete za majke dojilje, pratilje, za majke dece sa dijabetesom, onkološkim i hematološkim bolestima.

"Nemamo uslove za to da sve majke budu uz svoju decu. To bi podrazumevalo još jednu zgradu od 12.000 kvadrata, međutim, ni puno bogatiji sistemi zdravstvene zaštite ne mogu to da obezbede", tvrdi Konstantinidis.

Drugi razlozi koje Konstantinidis navodi su i to što bolnica nije u mogućnosti da majkama obezbedi  hranu i uslove za održavanje higijene, kao i epidemije različitih bolesti koje se javljaju tokom godine. On dodaje da je prosek boravka deteta u bolnici pet dana.

  • Lana

    07.07.2010 07:04
    Stidi se Srbijo
    Sramota je da u danasnje vreme pratioci ne mogu da budu sa decom.Mislim da pravi razlog nije nedostatak prostora,svako bi se stisnuo na obicnoj stolici pored kreveta.Stalnim prisustvom pratioca rizikuju da se vidi koliko su nesposobni i koliko ne znaju da obavljaju svoj posao.Da vidim toga ko ce me odvojiti od mog deteta.Uostalom postoje i druge bolnice,nisu oni jedini.
  • 06.07.2010 19:35
    nisam sigurna u iskaz...
    Da li je direktor bio u decijim bolnicama u mnogo bogatijim zemljama! da li se zna da u porodilistima mnogo bogatijih zemalja i ocevi mogu boraviti u bolnickoj sobi sa svojom prosirenom porodicom, majkom i svojim detetom-porodilja je jedna u sobi i naravno beba 24h sa njom, da li se zna da prilikom porodjaja ako otac zeli moze da presece pupcanu vrpcu, kako u privatnim tako i u drzavnim bolnicama mnogo toga se kod nas ne zna kako je u mnogo bogatijim drzavama.Govorim za drzave u Evropi.
  • 06.07.2010 15:02
    A u BGu može? Ovde ne dozvoljavaju ni preko dana da se bude sa operisanom decom starijom od 5 godina, a naročito se zgražavaju kada vide da je otac pored kreveta. Pa jel oni ne mogu malo da budu uz svoje dete a uz put malo i da odmene "slomljene" majke ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti