Stajališta bez reda vožnje minimum još pet dana

Iako Egzit počinje u četvrtak, informacija o polascima gradskih autobusa nema baš na svim stajalištima u gradu.
Iako Egzit počinje u četvrtak, informacija o polascima gradskih autobusa nema baš na svim stajalištima u gradu.

Zamena starog reda vožnje, novim letnjim, u potpunosti bi trebalo da se obavi tek za pet dana. To što prilično dugo nema reda vožnje na stajalištima, u GSP-u pravdaju time što ih vandali uglavnom pocepaju, ili ako je zastakljeno, razbiju.

Šef službe za razvoj kvaliteta u Gradskom saobraćajnom preduzeću, Branko Desnica, kaže da su se zbog toga obraćali i policiji. "Mi postavimo kompletno stajalište, drugi, treći dan nema ni table ni reda vožnje. To je problem koji, za nas je nerešiv, a očigledno i za druge" kaže Desnica.

Posao održavanja stajališta obavlja firma "Maksi kompani" sa kojom GSP ima ugovor, ali nijedna osiguravajuća kuća neće da osigura stajalište, upravo zbog čestih izgreda vandala. Desnica tvrdi da sve što gradski prevoznik za sada može da uradi jeste da reaguje na primedbe građana i pošalje nalog firmi za održavanje, a sve dalje zavisi od njih, objašnjava on.

Desnica je pozvao sve korisnike gradskog prevoza da, ako imaju neku primedbu na informacije o redu vožnje, stajalištima ili sličnim problemima, da se jave ovom preduzeću putem telefona 021/4896-691 ili preko sajta www.gspns.rs.

  • 07.07.2010 08:20
    "Vandali" verovatno razbijaju staklo i cepaju satnicu, jer se vozaci ne pridrzavaju reda voznje. To je znak protesta, bunt sa razlogom, koji ocigledno niko ne ume da protumaci. Cemu red voznje kada ga se niko ne pridrzava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti