Koje firme će Egzitu naplatiti usluge

Danas u podne trebalo bi da se održi sastanak gradske uprave i javnih preduzeća, na kome će, kako je najavljeno, biti odlučeno da li će i na koji način komunalnim firmama Egzit platiti za usluge.
Danas u podne trebalo bi da se održi sastanak gradske uprave i javnih preduzeća, na kome će, kako je najavljeno, biti odlučeno da li će i na koji način komunalnim firmama Egzit platiti za usluge. Nije poznato koja javna preduzeća će prisustvovati sastanku.

Prema rečima portparola "Zelenila", Ivana Nožinića, radnici ove firme su završili radove u Egzitovom kampu na Trandžamentu.
"U kampu je pokošena trava, orezana je živa ograda i orezano je i pokupljeno granje. Kada je u pitanju sama Tvrđava, zelenilo je u potpunosti uređeno, a uređen je i put od barži na Dunavu do Mišeluka", navodi Nožinić.

On ističe da su proverili svo drveće kod kampa kako se ne bi ponovio incident od pre dve godine kada je grana pala i usmrtila jednu od kamperki.

Povodom Egzit festivala, "Čistoća" će postaviti ukupno 300 kanti u žutoj, plavoj i zelenoj boji, za odvojeno odlaganje otpada,  u kampu i na Petrovaradinskoj tvrđavi. Radnici ovog preduzeća će intenzivnije čistiti na svim lokacijama festivala, u kampu, na svim prilaznim pravcima ka Tvrđavi, kao i u centru. U saopštennju "Čistoće" se navodi da su montažne korpe za otpatke već postavljene na potezu od kampa do Tvrđave, i da će one biti pražnjene prema potrebi, više puta u toku dana.

U  kampu će "Čistoća"  održavati samo higijenu i sakupljati smeće iz delova u kojima se nalaze prateći sadržaji, dok će se sakupljanjem smeća u delu gde budu postavljeni šatori baviti organizatori manifestacije. Ispred kampa su postavljena dva velika kontejnera od 5 kubika, koja će biti pražnjena prema potrebi, više puta dnevno.

Nakon svakog festivalskog dana radnici "Čistoće" će sakupljati otpad u periodu od 7 do 17 časova. Na ovim poslovima biće angažovano 40 radnika i pet mašina za upravljanje otpadom.

Programom su obuhvaćeni i prilazi mostu Duga, kao i sam most, kompletan Gradić i prilazi Tvrđavi, kao i pešačka zona kretanja od kampa do Tvrđave, kroz Petrovaradin.

  • Evo ga jos jedan...

    07.07.2010 13:29
    Exit - kontroverza
    Sto jes, jes!
  • Deran

    07.07.2010 06:57
    Pokusaju da ustede milione EXIT privatnicima
    Ni jedno preduzece bilo JP ili JKP, ne moze da oprosti dug nekoj privatnoj firmi ili privatnom licu, bez prethodne odluke Upravnog odbora!
    To sto prica gradonacelnik Pavlcic, nije tacno i nema nikakvo utemeljenje u zakonskim aktima koja moaju da postuju JP-i i JKP-i!
    Ako je na Skupstini Grada Noog Sada receno da ce sponzorstvo (sto je losija varijanta od donatorstva) EXIT (privatne firme) biti 21 milion dinara, onda u to mogu da udju i ovi troskovi ciscenja, davanja vode i ostalih uluga novosadskih JP-a i JKP-a, ali ne bez odluka upravnih odbora istih.
    Sve drugo je KRIMNAL!!!
    Ustedeti milione EXIT privatnoj druzini na racun Grada?!
    To nece proci bez krivicnih prijava!?
    Za Kulturni centar Novog Sada i Muzicku omladinu nema novca, a za privatnu firmu ima...
  • gobo

    07.07.2010 06:25
    e
    e a zato je trava u svim delovima grada toliko velika da je to sramota...sad nam zbog exita i ne kosite travu...
    najbolje da vi to sve naplatite nama ovcama preko racuna informatike..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti