Novi most za tri godine

Ugovor za angažovanje glavnog inženjera i rukovodioca projekta za izgradnju novog mosta preko Dunava omogućuje da se u narednih nekoliko meseci spremi kompletna tenderska dokumentacija za izvođača radova.

Ugovor za angažovanje glavnog inženjera i rukovodioca projekta za izgradnju novog mosta preko Dunava omogućuje da se u narednih nekoliko meseci spremi kompletna tenderska dokumentacija za izvođača radova.

Direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković, kaže da ovaj potez znači približavanje međunarodnom tenderu za izbor izvođača radova.

Za 150 miliona dinara, austrijska firma IC Konzulenten i beogradski Mostoprojekt će organizovati i koordinirati celokupnu izgradnju mosta, koja bi trebalo da bude završena u roku od tri godine od današnjeg dana, kaže direktor Peter Vecinger. On napominje da je projekat veoma izazovan, ne samo građevinski, nego i zbog kulturnog nasleđa Novog Sada.

Idejno rešenje mosta izabrano je krajem 2008. godine, a novi novosadski most na stubovima Franca Jozefa će biti ravan, sa lukom između dve saobraćajne trake, bližim sremskoj strani.

Izgradnja mosta će se finansirati iz gradskog budžeta tokom naredne tri godine, a očekuje se da se veliki deo sredstava obezbedi iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

  • DEJAN

    27.11.2010 16:52
    MOSTOVI NA DUNAVU
    Pozdravljam svaki novi most na Dunavu i svaka čast gospodinu Novakoviću, jedino što mislim da bi Novi sad trebao podhitno da započne još dva mosta na Dunavu, produžetak Bulevara Evrope i novi most negde kod Begeča prema Beočinu, zaobilaznica
  • Veliki Đokica

    12.07.2010 12:51
    Ha,ha,ha...
    E pa ovo je stvarno previše... Kako mali Đokica zamišlja investicije, bez ikakvog istraživanja opterećenja, elaborata, studije opravdanosti... Drpili smo "X" miliona na takozvanom idejnom rešenju i projektu, sad ćemo još "N" miliona na izvođenju, nadzoru i sl. Most koji vodi u centar Petrovaradina, u Preradovićevu kroz koju se ni sad ne može proći... Haos. A tri godine rok, to je u redu. Pa Igić i Kaprocki su već izgradili bazen na Spensu, napravili staru školjku :-) A tek pompezni naslov u novinama: "Kupanjac sledeće godine"... Smešni su, a mi smo glupi!
  • Rasa sa salasa

    12.07.2010 07:29
    Ljudi, gradonacelnik nam je ogrezao u korupciju. Vise uopste nemam dilema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti