U četvrtak Dan mladog portugizera u Zmaj Jovinoj

Novi Sad će se u četvrtak 20. novembra po osmi put naći na svetskoj mapi gradova koji obeležavaju Dan mladog portugizera.
Novi Sad će se u četvrtak 20. novembra po osmi put naći na svetskoj mapi gradova koji obeležavaju Dan mladog portugizera.

U pitanju je globalna svetkovina u slavu mladog vina koja je potekla iz Francuske, gde je i nastalo najpoznatije mlado vino, božole, kaže za 021 vlasnik vinarije "Mačkov podrum" i osnivač manifestacije Sava Jojić.

"Upriličićemo lep događaj, gde ćemo sve koji dođu častiti našim vinom. Učestvovaće tamburaši sa fruškogorskim vojvođanskim pesmama, folklorni ansambl sa koreografijama prilagođenim našim prostorima i objavićemo koja je to pesma dobila prvu nagradu na temu vino i ljubav", priča Jojić za 021.

On dodaje da će ceo događaj upotpuniti i proglašenje novog viteza vina, Slobodana Trkulje, kome će titulu preneti dosadašnji vitez, ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević ističe da je ova manifestacija posebno doprinela povećanju domaćih i stranih turista u Novom Sadu. "Posebno sam ponosan na domaće turiste, jer je u zemlji tendencija njihovog opadanja, a kod nas rastu. Ovaj događaj svakako spada u jedan od glavnih koji tome doprinosi, a sadržaj je dodatno obogaćen i zato ne treba propustiit manifestaciju", kaže on.

Mlada vina se po pravilu predstavljaju i toče trećeg četvrtka u novembru, a ove godine to je 20. novembar. Vinarija Mačkov podrum će otvoriti prvo bure mladog portugizera, prvog mladog vina koje postoji u Srbiji.

Manifestacija Dan mladog portugizera počinje u 17 sati na Trgu slobode.

  • ss

    18.11.2014 16:38
    Jako zalim sto necu moci da prisustvujem. Ljudi uzivajtee...
  • 18.11.2014 14:03
    Sve jo ovo ok,ali sto nije u subotu?
  • Lord

    18.11.2014 12:55
    Portogizer
    Dobro mlado vino, dobro... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti