FOTO: Obeležena godišnjica knjižare "Bo.Bo" uz specijalitete francuske kuhinje

Multimedijalna knjižara "Bo.Bo" proslavila je petu godinu uspešnog poslovanja.  
Multimedijalna knjižara "Bo.Bo" proslavila je petu godinu uspešnog poslovanja.

U knjižari je u ponudi široki spektar izdavača i žanrova, a najverniji kupci su im roditelji s decom.

"Uz kupovinu svake knjige, deca dobiju poklončiće, a njihovi roditelji kafu po izboru u Radio kafeu. Svakom kupcu smo maksimalno posvećeni, zbog čega nas oni verno prate", kaže menadžerka knjižare Svetlana Cinder i dodaje da se u ovom specifičnom prostoru u gradu pored mnogobrojnih naslova, mogu pronaći i kreativni pokloni.

U krugu kolega i prijatelja, knjižara je petogodišnjicu rada obeležila u Radio kafeu. Tom prilikom, mogli su da se degustiraju specijaliteti koje je pripremao čuveni novosadski kuvar Dragan Popov Gude uz pomoć ekipe iz restorana "Scarpetta".

"Scarpetta je inače reč koja označava poslednji komadić hleba kojim se omaže tanjir, nakon ukusnog jela", kaže za 021 vlasnik tog restorana Miljan Mišić, koji je asistirao Popovu u pripremi jela.

Na stolu je bilo 10 francuskih tradicionalnih specijaliteta, sa modernom verzijom starih jela.

Samo neki od ponuđenih bili su rustični terin sa džigericom, slaninom, telećim i svinjskim mesom, i suvim šljivama, terin od četiri vrste sira sa kestenom, zatim goveđi burginjon - tradicionalno jelo iz Burgundije gde se meso kuva u crvenom vinu.

Takođe i lakovani teleći but sa hrskavom kožicom, jelo koje se priprema tri dana u marinadi od đumbira i meda sa mnogo začina, tigar gamore rolovane sa dimljenim svinjskim fileom i sosom od kokosovog mleka, a mogle su se probati i lignje sa čorizom sa maslinama i belim vinom, kao i kuglice od tunjevine sa jajima, krompirom i domaćim tartar sosom.

Kao poslastica, služio se tiramisu sa čokoladnim humusom i panakota (kuvana pavlaka sa ananasom i šumskim voćem). Poseban užitak bila je degustacija francuskog likera od šumskih bobica.

Knjižara "Bo.Bo" otvorena je 17. novembra 2009. godine i nalazi se u samom centru Novog Sada, na adresi Svetozara Miletića 45. (Suzana Stojićević)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti