Vantelesna oplodnja do 40. godine

Besplatna vantelesna oplodnja ubuduće će biti omogućena ženama starosti do 40 godina.
Besplatna vantelesna oplodnja ubuduće će biti omogućena ženama starosti do 40 godina.

Republički zavod za zdravstveno osiguranje doneo je ovu odluku na predlog Republičke komisije za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju. Ostali kriterijumi za ovu intervenciju nisu promenjeni, kao ni sam postupak.

Parovi koji su već prošli proces vantelesne oplodnje besplatno imaju pravo na još jedan pokušaj o trošku zdravstveng osiguranja, ako ispunjavaju kriteijume koje je propisala komisija Ministarstva zdravlja. Ova intervencija obavljaće se u ginekološko-akušerskim klinikama u Novom Sadu i Nišu, kao i na Institutu za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije.

Ranije je starosna granica za vantelesnu oplodnju bila 38 godina, a na listi čekanja je bilo 8.500 osiguranika. Sada svaki osiguranik, ukoliko ispunjava uslove, može odmah da započne postupak, a zdravstvene usanove su obavezne da postupak završe za šest meseci.

  • Marija

    10.07.2010 13:03
    Neupucena :))
    /zelim vas pitati da li je vantelesna oplodnja omogucena samo zenama koje su u braku,i koliko kosta ako sme da se kaze javno.. Unapred hvala :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti