Savet za prestonicu kulture još nije formiran

Gradska vlast u javnosti tvrdi da ozbiljno stoji iza kandidature za Evropsku prestonicu kulture, ali programski savet još nije formiran.
Gradska vlast u javnosti tvrdi da ozbiljno stoji iza kandidature za Evropsku prestonicu kulture, ali programski savet još nije formiran.

 

Kako piše Blic, članovi ovih devet radnih grupa organizacionog odbora za realizaciju inicijative za kandidaturu predali su zaključke još u decembru i januaru.  Posle toga se više nisu sastajali jer ne postoji programski savet koji bi proučio predloge.

"Ne znamo šta se dešava. Prema akcionom planu, do juna 2014. godine trebalo je usvojiti nacrt projekta, napraviti prijavni list i aplikacioni formular, te knjigu standarda za projekat", rekla je Blicu Natali Beljanski Popović. Postavlja se pitanje da li je formiranje programskog saveta usporilo pomeranje termina kandidature sa 2020. na 2021. godinu.

Član organizacionog odbora Andrej Fajgelj kaže da je akcioni plan zbog odgađanja kandidature pretrpeo izmene, ali se sa polsom nije stalo. Ove godine uspešno je organizovana razmena iskustva sa predstavnicima Maribora, a uspešno je organizovana i Dunavska konferencija.

  • Šta

    19.11.2014 08:21
    očekujete
    Ma molim vas šta da očekujete kad vam Treća Srbija stoji na čelu candidature za Evropsku prestonicu kulture.

    Andrej Fajgelj je potrošio oko 8.000,000 dinara kako je navedeno u izveštaju, na šta - iskustva sa Mariborom I prikupljanje iskustava po zemljama Evrope.....o čemu mi onda pričamo.

    Kao što I sam navodi ni jedan jedini program nije realizovao u 2014. godini, osim Dunavske konferencije koja opet predstavlja prikupljanje iskustava, a ne nešto što nas preporučuje za kandidata.

    Pogledajte samo šta Zagreb radi, koliko su ozbiljno pristupili tome I koje su ljude postavili na čelna mesta.

    Tako važan kulturni projekat poveriti Trećoj Srbiji, šta reći.
  • mmk

    19.11.2014 07:37
    Ko je zadužen za kulturu u gradu? Malo Treća Srbija, malo naprednjaci... Stvarno da očekujemo neki rezultat?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti