Zaposleni u "Putu" održali štrajk upozorenja

Oko 300 radnika JKP "Put" učestvovalo je u štrajku upozorenja danas između 8 i 9 časova. Najavljuju da će štrajkove upozorenja organizovati svakog dana do 1. decembra kada je planirana potpuna obustava rada.

Oko 300 radnika JKP "Put" učestvovalo je u štrajku upozorenja danas između 8 i 9 časova.

Oni su se okupili u sedištu preduzeća u Rumenačkoj 150, a potom prošetali do direkcije u Rumenačkoj 110a. Predsednik sindikata Vladimir Plavšić kaže za 021.rs da će ovakve štrajkove upozorenja organizovati svakog dana do 1. decembra kada je planirana potpuna obustava rada.

Zaposleni u "Putu" traže da se ispune ranije data obećanja o isplati zarada, jer su pre skoro mesec dana dobili deo avgustovske plate nakon najave štrajka, a ništa što je tada dogovoreno nije ispunjeno.

- Zaposlenima je trebalo da budu isplaćeni prvi i drugi deo avgustovske zarade, kao i da se uz svaku zaradu isplati najmanje jedan putni trošak dok se ne postigne redovnost u njihovoj isplati - navodi Plavšić.

U upravi Puta i dalje nema komentara o štrajku radnika tog preduzeća, a podsetimo da je račun preduzeća skoro 40 dana u blokadi.

  • komunalac

    19.11.2014 06:46
    ...
    sve su to pametnjakovici i legalni lopovi,a radnici najvise ispastaju!Treba ih sve napolje iz kancelarija da osete sta je leti 40 stepeni,a zimi sta je minus....
  • 18.11.2014 22:33
    Zarada
    Sta treba da urade putari da bi zaradili platu.Treba da ugrade tone i tone asvalta sto oni odavno nisu uradili.Kad dodje sneg bacace so u neogranicenim kolicinama samo da namaknu koji dinar iako toliko soli nikako nebi smelo da se baci na puteve.I tako redom.Jednostavno SVI u putu odavno ne zaradjuju platu nego je dobijaju na osnovu bodova i koeficijenata.Odavno tu nema rada nego samo muvanje i lencarenje.A ovo malo radnika sto radi su kao indijanci u rezervatu cisto da se vidi kako je nekad bilo.
  • gradjanin

    18.11.2014 18:35
    bruka
    Treba da vas bude sramota sto imate takvo misljenje o putarima.Treba vama ostaviti sneg na putu i kratere od rupa niste bolje zasluzili.Privatnici uzimaju prvo pare pa onda posao kao na Bul Kneza Milosa privatnik odustao jer nema leba od tog posla pa daj Putu da to zavrsi.Sada trenutno privatnici vladaju Novim Sadom a Put treba ugasiti sram ih bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti