Popunjeni termini za preventivni pregled dojki

Gradska uprava za zdravstvo saopštila je da su svi termini za preventivne preglede dojki u okviru akcije Doma zdravlja popunjeni.

Gradska uprava za zdravstvo saopštila je da su svi termini za preventivne preglede dojki u okviru akcije Doma zdravlja popunjeni.

Iz uprave apeluju na Novosađanke da se u okviru nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke obrate izabranom ginekologu i redovno obavljaju preventivne preglede, kao i samopreglede, jer su prevencija i rana dijagnostika najefikasniji pristupi kada su u pitanju maligne bolesti.

Grad je u saradnji sa Domom zdravlja Novi Sad organizator ove akcije povodom Međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke. Akcija je počela u oktobru, ali je zbog velikog interesovanja produžena do kraja godine.

Zahvaljujući ovoj akciji, preko 550 Novosađanki koje su zakazale pregled ima priliku da uradi palpatorni i ultrazvučni pregled, a organizovana je i edukacija za samopregled dojki.

  • 20.11.2014 14:25
    Ucestvovala sam u ovoj akciji i bila na pregledu. Inicijativa je odlicna i vrlo znacajna i iskreno se nadam da ce se ovakve akcije organizovati i u buducnosti.
  • 19.11.2014 08:41
    Pa produzite opet,u cemu je problem?Skupo vam je?
    Zar ljudski zivot nije najskuplji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti