Hitna pomoć dobija novu zgradu

Novosadska Hitna pomoć će početkom 2016. godine dobiti novu zgradu.
Novosadska Hitna pomoć će početkom 2016. godine dobiti novu zgradu.

Kako je naveo član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat do kraja ovog meseca biće otvoren postupak javne nabavke ZIG-a za građevinski projekat nove zgrade Zavoda koja će se nalaziti na Somborskom bulevaru.

"Ovo će biti energetski namodernija zgrada, velične oko 2500 m2, koja će pored standardnih službi hitne pomoći imati i edukacioni centar, hitnu pedijatrijsku službu kao i apoteku koja će dežurati 24 sata dnevno", izjavio je Horvat.

On je dodao da je predviđeno da se po potrebi može izgraditi još jedan sprat na objektu, kao i da se u slučaju neke elementarne nepogode on može pretvoriti u bolnicu raspoloživosti 250 ležećih mesta.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da grad kontinuirano ulaže u Hitnu pomoć.

"Grad Novi Sad preko Uprave za zdravstvo nastavlja da vodi kontinuiranu politiku podrške Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, i u poslednje tri godine iz budžeta Grada je izdvojeno blizu 28 miliona dinara za nabavku šest sanitetskih vozila. Ove godine nabavili smo dva nova vozila koja raspolažu vrhunskom opremom i odgovaraju svim evropskim standardima. Sigurno je da ćemo nastaviti da ulažemo u zdravstvo kako bi Novi Sad imao najorganizovaniju i najefikasniju Hitnu pomoć, i kako bi Novosađanima bila pružena maksimalna zdravstvena zaštita. Raduje me činjenica da ćemo svi zajedno početkom 2016. godine otvoriti najmoderniju zgradu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć", naveo je Vučević.

On je dodao da Grad u saradnji sa Zavodom ima ideju da se na nekoliko lokacija u gradu otvore punktovi Zavoda kako bi usluge zdravstvene zaštite bile dostupnije građanima, a rad službi efikasniji i ekonomičniji. Takođe, on je naglasio da će do kraja ove godine biti otvoren punkt na Klisi, odnosno na Slanoj bari, i da će se taj deo grada dovesti u ravnopravniji položaj u odnosu na druge delove grada.

Prilikom posete Hitnoj pomoći gradonačelnik i član Gradskog veća su predali ključeve dva nova vozila. Radi se o vozilima marke "Fiat Dukato", od kojih će jedno služiti za urgentne ekipe, a opremljeno je medicinsko-tehničkim aparatima kao što su set za kiseonik, rasklopiva nosila, kardiološka stolica, sistem radio veze i drugo, dok će drugo sanitetsko vozilo služiti za prevoz pacijenata na dijalizu.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad sada raspolaže sa 35 specijalnih sanitetskih vozila koja služe za potrebe urgentnih ekipa, odnosno za sanitetski ili dijalizni transport.

  • Nadja

    19.11.2014 11:58
    Pohvala
    Vratite dostojanstvo tim ljudima u hitnoj,tako da budu placeni,a NE DA SE I NJIMA SMANJUJU ionako BEDNE PLATE.To je rudnik|.|Sva neefikasnost i nebuloze aktuelnog sistema zdravstva se preko njihovih ledja prelamaju;tuzbe,napadi,verbalni i fizicki.A oni zaista rade 24 sata,7 dana u nedelji i 365 dana godisnje.Svaka greska-neciji zivot.Hvala na konsultacijama (hronican sam bolesnik),na dostupnosti,razumevanju za najteze bolesnike od kojih su svi digli ruke.
  • Bosnafilm emituje

    19.11.2014 06:37
    Hitna pomoć na Vodi. Još jedan "uspešan" projekat gradskih lopova. Opet će naše novce da sjebu u zidine neimari izbosne.
  • zvrk

    19.11.2014 06:32
    super
    Hitnoj pomoci kao sluzbi,kao i lekarima koji rade u njoj,studentima bit ce mnogo lakse kada se taj projekat realizuje.Edukacioni centar je bas potreban

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti