Dveri: Rodbina i članovi partije na rukovodećim mestima u Vodovodu

Novosadski odbor Dveri optužio je SPO i Pokret "Dinara-Drina-Dunav" za masovno partijsko i rođačko zapošljavanje u "Vodovodu". 
Novosadski odbor Dveri optužio je SPO i Pokret "Dinara-Drina-Dunav" za masovno partijsko i rođačko zapošljavanje u JKP "Vodovod i kanalizacija".

karikatura: Dveri

U saopštenju Dveri se navodi da su podaci iz članka "Strah i informbiro u Vodovodu" koji je nedavno 021.rs objavio samo vrh ledenog brega masovnog zapošljavanja po partijskim i rođačkim vezama.

Oni navode da je u Vodovodu za vreme direktorovanja Vladimira Jelića iz SPO izmišljeno šest pomoćnika direktora, kao i savetnika sa platama preko 100.000, koji su tu zaposleni i pored postojanja rukovodilaca sektora. Svi oni su zadržani i kada je upravu preduzeća preuzeo 3D, koji je u koaliciji sa SPO.

- U Vodovodu tako rade odbornica 3D Tatjana Dojčinović na mestu pomoćnice direktora za komercijalu i finansije, odbornik 3D Zoran Narančić kao pomoćnik direktora za unutrašnju kontrolu i održavanje, ali i Bojana Jelić, supruga predsednika novosadskog SPO-a Vladimira Jelića koja je zaposlena na mestu pomoćnice direktora za pravne poslove. Takođe su tu odbornica SPO Branka Bežanov koja radi kao pomoćnica direktora za odnose sa javnošću, Jelićeva "desna ruka" i potpredsednik GO SPO Vladimir Popić koji je savetnik, Novak Kostrešević iz SPO koji je takođe savetnik direktora. Tu su još i Saša Igić koji je pomoćnik direktora za kontrolu kvaliteta, odbornik SPO-a Vojin Malešev je rukovodilac komercijalnog sektora, a brat odbornice Branke Bežanov, Vladimir Bežanov iz omladine SPO je rukovodilac službe informacionih tehnologija - navode Dveri.

U saopštenju ovog pokreta se dodaje i da su supruzi predsednika Nadzornog odbora Vodovoda Gorana Ivančevića, koji je funkcioner gradskog SPO-a, nakon što su je zaposlili u službi obračuna plata izmislili rukovodeće radno mesto šefice obračuna. Sanja Ivančević-Vuković je kako se navodi, postala šefica jednoj službenici i sebi, a od nedavno ima još jednu podređenu osobu, devojku koja je takođe zaposlena po partijskoj liniji.

- Zaposlili su i bivšeg direktora JKP "Stan" Ljubomira Stanišića iz SPO, ali i njegovu ženu Ljiljanu kao šeficu finansijske operative. Vladimir Žugić, bivši šofer prethodnog direktora Branka Bjelajca bliskog LSV-u, koji je prvobitno bio vozač kamiona u Vodovodu, nedavno je prešao u 3D i Tomislav Bokan ga je nagradio radnim mestom rukovodioca službe funkcionalnog održavanja kanalizacije. Na tom radnom mestu su godinama bili diplomirani inženjeri - kažu u Dverima.

Vodovod: Maliciozni navodi protiv zaposlenih

Iz Vodovoda je navedeno da se radi o sаopštenju "sа nizom mаlicioznih i neproverenih nаvodа protiv nekolicine zаposlenih".

Dodaje se i da postoje osnovаne sumnje dа je sаopštenje poslаto sа lаžnog nаlogа Info službe Pokretа Dveri. "Stogа Vаs molimo dа, pre objаvljivаnjа pomenutog dopisа, proverite аutentičnost sаopštenjа i pošiljаocа, zаrаd istinitog i objektivnog izveštаvаnjа grаđаnа Novog Sаdа", zamolili su medije iz Vodovoda.

U novosadskom ogranku Dveri su za 021 potvrdili autentičnost saopštenja koje su u međuvremenu postavili i na svoj sajt.

  • 03.12.2014 13:40
    Secanja radi, moze li neko da kaze, koliko je procenata (ili PROMILA)...SPO imao na republickim, pokrajinskim i lokalnim izborima,pa da vise prekinemo sa njima i o njima za svagda.
  • Србијо

    22.11.2014 00:15
    међу шљивама
    Ма не вреде оваккве информације, овом народу ништа неће помоћи да размишља, ма само нека се гледа Дневник. Сада испада да су Двери лопови зато што разоткривају лоповлук. Страшно!
  • @5V - 5 Vojvođana

    21.11.2014 11:25
    Auuuuuu, na čemu si ti, čoveče.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti