DS podneo krivičnu prijavu protiv Maje Gojković zbog ATP Vojvodine

Gradski odbor Demokratske stranke podneo je krivičnu prijavu protiv Maje Gojković, jer je, kako navode, "sa predumišljajem sklopila štetan ugovor sa ATP Vojvodinom i time za sada načinila štetu budžetu Novog Sada i građanima u iznosu od 400 miliona dinara".

Gradski odbor Demokratske stranke podneo je krivičnu prijavu protiv Maje Gojković, jer je, kako navode, "sa predumišljajem sklopila štetan ugovor sa ATP Vojvodinom i time za sada načinila štetu budžetu Novog Sada i građanima u iznosu od 400 miliona dinara, a postupci koji su u toku mogli bi tu štetu uvećati i do 1,4 milijarde dinara".

- Maja Gojković je sa suizvršiocima načinila niz štetnih dokumenta na osnovu kojih ATP Vojvodina dobija sporove. Ona je, u mandatu gradonačelnice Novog Sada prihvatila pismo o namerama i garantovala investitoru monopolski položaj, menjan je GUP, donošena su rešenja o zabrani rada stare autobuske stanice. Svi ovi elementi potkrepljuju činjenicu da je organizovala i počinila teško krivično delo oštećenja budžeta – saopštio je DS.

U toj stranci kažu da "Srpska napredna stranka one za koje je sud utvrdio da su kršili Zakon postavlja u sam državni vrh, ne bi li ih tako abolirala od odgovornosti i spasila krivičnog gonjenja".

- Iako je EU označila ovaj predmet kao najveću aferu u Srbiji, svi dosadašnji pokušaji da se pokrene proces su volšebno zaustavljani, a kažnjeni su samo građani Novog Sada. S obzirom da traju sudski procesi za dalju naplatu štete, neophodno je hitno pokrenuti postupak i kazniti sve krivce, na čelu sa Majom Gojković- smatraju demokrate.

  • @ledu

    21.11.2014 18:49
    I sta kazes, pljuno si joj u kafu? Pustila te mama? Velika stvar za jednog 10-o godisnjaka. Ti ces brzo odrasti, ako tako nastavis.
  • Svan

    20.11.2014 22:21
    Kakvog krivicnog gonjenja? Maja Gojkovic je dala izjavu u vezi tog slucaja i nije utvrdjena njena odgovornost. Taj proces je zavrsen pre nekoliko godina.
  • 20.11.2014 20:31
    Strana izreka
    Drustvo koje ne ceni vodoinstalatere (posto to, po prirodi posla, nije uzviseno zanimanje) i koje olako oprasta greske filozofima (citaj gradonacelnicima,...) (zato sto je to, po prirodi posla, uzviseno zanimanje), nece imati valjane ni vodoinstalatere ni filozofe.

    U pravu je Anna. Ovo nije stranacko pitanje. To je pitanje ko je napravio gresku (sa tolikim nasim parama). Ako se ne resi, poruka za ostale je, "samo tako".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti