Pad sa bedema, dve pljačke...

U subotu ujutru, oko 4 sata, osamnaestogodišnji Novosađanin M.K. pao je sa bedema Tvrđave i zadobio lake telesne povrede.

U subotu ujutru, oko 4 sata, osamnaestogodišnji Novosađanin M.K. pao je sa bedema Tvrđave i zadobio lake telesne povrede. On je, posle intervencije Hitne pomoći, zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine.

Na prethodnom Exitu, 11. jula 2009, mladić iz Londona Entoni Džonatan Fisk (22) izgubio je život nakon pada sa visine od oko deset metara na Petrovaradinskoj tvrđavi, a nesreća se dogodila takođe u ranim jutarnjim satima.

Dve pljačke

U protekla 24 sata, opljačkano je dvoje državljana Velike Britanije kojima su nepoznate osobe, na ulici, pretnjom nožem i fizičkim nasiljem, ukrale kameru, fotoaparat, mobilni telefon i novac.

Na Tvrđavi je jednom posetiocu festivala iz Francuske oteta torbica sa mobilnim telefonom i novcem.

Zaplene droge

Policija je, drugog dana Exita, zbog sumnje da je trgovao narkoticima, u pritvoru zadržala Mladena D. (1988) iz Kikinde, a uhapšeno je 20 stranih državljana zbog posedovanja droge. Oni će biti privedeni istražnom sudiji.

Novosadska policija saopštila je i da je u Apatinu, u stanu posetioca festivala Darka M. (32), pronađeno oko 1,2 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. U stanu se nalazilo i 18 saksija s indijskom konopljom.

Stan je pretresen na osnovu naredbe suda, pošto je policija prethodno u Darkovom šatoru, u kampu Exita, pronašla oko 25 grama marihuane, dve bočice praha za koji se pretpostavlja da je amfetamin, tri tablete "ekstazija". U šatoru su pronađene i određena količina novca, koji najverovatnije potiče od prodaje narkotika. Apatinac je zadržan u pritvoru i biće priveden istražnom sudiji.

Procenjuje se da je druge večeri festival posetilo oko 35.000 ljudi.

  • Stari Grad

    11.07.2010 07:25
    Divlji taxista koji je od Ž stanice do kampa naplatio 4000 din po osobi, jel se i to računa u pljačku? ;)
  • Milica NS

    10.07.2010 23:07
    Pa naravno kad je tamo i po celom gradu droga raznih vrsta dostupna na svakom koraku pred policijom,zato i dolaze na Exit jer sve!
  • smOtro

    10.07.2010 16:21
    Pocelo je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti