LSV: Zašto Novo naselje još nema policijsku stanicu?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je od ministra policije Nebojše Stefanovića da na Novom naselju u prostoru koji je Grad Novi Sad još pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je od ministra policije Nebojše Stefanovića da na Novom naselju u prostoru koji je Grad Novi Sad još pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica.

LSV je saopštio da je još pre dve sedmice uputio pismo ministru Stefanoviću u kome navodi da je Grad ustupio prostor koji je dotad koristila gradska apoteka kako bi stanovnici Detelinare, Novog naselja, Telepa, Adica, Satelita, Adamovićevog naselja, Kisača i Rumenke, odnosno više od njih 150.000 koji tu žive, dobili još jednu policijsku stanicu, ali da odgovora još nema.

"Vaš prethodnik Ivica Dačić preuzeo je pre tri i po godine, maja 2011. ključeve prostora koji je Grad ustupio policiji", navodi se u pismu i podseća da je samo u periodu od 2009. do 2012. Grad uložio više od milion evra u Policijsku upravu Novi Sad u vidu donacija u opremi, verujući obećanjima prethodnog ministra policije da će žitelji tog dela Novog Sada konačno biti bezbedniji, njihova imovina sigurnija, a izdavanje dokumenata lakše.

Međutim, te policijske stanice još nema, navodi LSV i dodaje da je MUP u te prostorije smestio Pograničnu policiju, od koje žitelji tog dela grada nemaju ništa.

Kako je 021.rs ranije pisao, dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne donese novu sistematizaciju novosadske policije, stanovnici Novog naselja ne mogu očekivati da će dobiti stanicu. Prema informacijama do kojih smo došli, problem je što u vrhu MUP-a sistematizaciju možda neće ni doneti dok se ne obave izmene zakona o policiji.

  • Sven

    21.11.2014 17:43
    Dobice Novi Sad policijsku stanicu. Nego treba pitati LSV, buduci da su sada u rekonstruisanoj vlasti, kako misle sa koalicionim partnerom DS -om da rese ekonomske probleme u Vojvodini?
  • Spartanac

    21.11.2014 14:23
    Ustašama
    A pitanje postavljaju neljudi koji su vojsku rasturili, pa se sada brinete za bezbednost građana! Na ovu vlast sam kivan samo zato što vas ne hapsi i ne procesuira, što znači da nisu ništa bolji od vas!
  • haha

    21.11.2014 13:47
    Sta ste vi uradili za nas, mi se ne zalimo, bice ne moze sve odjednom, bilo bi lepo za pocetak da taj isti sns dobije legitimitet u rukovodstvu gradom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti