DS: Policija se po školama raspituje ko je u štrajku

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) upitao je danas nadležne po čijem nalogu policija ispituje zaposlene u novosadskim školama o štrajku prosvetnih radnika.
Gradski odbor Demokratske stranke (DS) upitao je danas nadležne po čijem nalogu policija ispituje zaposlene u novosadskim školama o štrajku prosvetnih radnika.

U saopštenju se ocenjuje da je reč o nedopustivim pritiscima na prosvetne radnike koji su stupili u štrajk.

- U skoro sve novosadske škole u prethodna dva dana poslata je policijska patrola, koja je obilazila učionice i zaposlene i nadležne pitala da li su stupili u štrajk, uz napomenu da su poslati "po nalogu komandira" i bez jasnog objašnjenja zbog čega im je potrebna takva informacija - navodi se u saopštenju novosadskih demokrata.

U toj stranci su istakli da prosvetni radnici o stupanju u štrajk obaveštavaju školsku Upravu i da nisu dužni da patroli policije objašnjavaju da li su, i iz kojih razloga, obustavili rad. Demokrate smatraju da se radi o isprobanim metodama zastrašivanja i "svojevrsnog tihog pritiska", kakve niko od zaposlenih u prosveti nije doživeo u poslednjih 20 godina.

DS je upitao nadležne kome su, i zbog čega, potrebni ti podaci, s obirom da nemaju nikakve veze sa bezbednošću u gradu.

  • Mariana

    24.11.2014 01:19
    Izmisljotina iz Ds kuhinjice. Samo oni imaju ovakve informacije.
  • 21.11.2014 21:22
    He, he mladi. Znate sta Cvarkov kaze za mlade... Vidite mlade na ulicama. Mislite da bi ti mladi bili bolji nastavnici. Dobra fora!
  • 21.11.2014 20:06
    drzavne jasle@IvanaS - strajka
    Bravo.Ko nece da radi,napolje.Na birou ima mladih koji bi radili,itekako radili .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti