Radnik obezbeđenja građanima: "Nikada nećete ući u poštu"

Radnik obezbeđenja u pošti u Hajduk Veljkovoj 11 sinoć je uz uvrede sprečio nekoliko Novosađana da uđu u prostorije ove službe, kaže za 021 jedna od Novosađanki koja je bila prisutna i pogođena njegovim ponašanjem.
Radnik obezbeđenja u ekspozituri pošte u Hajduk Veljkovoj 11 sinoć je uz uvrede sprečio nekoliko Novosađana da uđu u prostorije, kaže za 021 jedna od Novosađanki koja je bila prisutna i pogođena njegovim ponašanjem.

Prema njenim rečima, sinoć u 17.50 časova, sat vremena pre nego što se ekspozitura zatvara, radnik obezbeđenja naterao je grupu od šest osoba da čekaju ispred pošte, poručujući im da "nikada neće ući", a pritom im nije objasnio zbog čega.

Kako za 021 tvrdi jedna od ogorčenih Novosađanki, obezbeđenje je zaključalo vrata, dok se unutra nalazilo osam osoba, što je više od dozvoljenog broja kada rade tri šaltera (dozvoljeno je šest osoba).

"Krenula sam da otvorim vrata i videla da ne mogu, bilo je zaključano. Bila sam zbunjena, ali više šokirana ponašanjem obezbeđenja, koje je skočilo na vrata. Potom me je otvoreno pitao šta ja želim u pošti. Šta bih mogla da želim, nego da izvršim uplatu. Radnici na šalteru nisu reagovali ni u jednom trenutku. Potom je unutra ostalo četiri osobe, što znači da je mogao nas dvoje da pusti. On ni u jednom trenutku nije rekao zbog čega ne može da nas pusti, nije nam se ni obratio dok nismo počeli da se bunimo. Mogao je da dođe i objasni, tada ne bi bilo nikakvih problema", poručuje naša sagovornica, koja dodaje da ih je obezbeđenje ostavilo da čeka uz poruku da "napolju i nije tako hladno".

Jedna od prisutnih građanki počela je da zove policiju, ali je radnik obezbeđenja reagovao i počeo da ih polako pušta u prostoriju. "Potom je pitao tu ženu da li joj je srce na mestu", kaže naša sagovornica.

Upravnica u pomenutoj pošti rekla je za 021 da joj je preneto šta se dogodilo, a da događaj uključuje i da je nezadovoljna Novosađanka pokušala nasilno da uđe u prostoriju, što naša sagovornica demantuje.

Ona je dodala i da obezbeđenje ne sme da reaguje nepristojno prema klijentima, što potvrđuju i iz marketinga ovog preduzeća. "Naši zaposleni imaju redovne obuke o poslovnom ponašanju i komunikaciji i u obavezi su da poštuju etički kodeks koji je preduzeće donelo. Međutim, radnici obezbeđenja nisu naši zaposleni, već su angažovani preko privatne firme. Nezadovoljni građani svakako mogu da nam se jave i iznesu probleme koje su imali sa radnicima obezbeđenja, kako bismo mi preneli sugestije i primedbe toj firmi", navodi se u odgovoru Pošte.

Iz ovog preduzeća poručuju da nemaju česte primedbe na rad svojih zaposlenih, već na eventualne gužve u ekspoziturama. "Elektronsko zaključavanje brave je relativno nov sistem u našim poštama, koji je uveden jer postoji opasnost od krađa i dovođenja drugih građana u opasnost", dodaje se u odgovoru.

Inače, građani nezadovoljni radom radnika Pošte ili drugih zaposlenih mogu se javiti na mejl adresu rjnsad@jp.ptt.rs i izneti svoje sugestije i primedbe. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 22.11.2014 19:30
    кер
    Па чувар ради свој посао: стоји код врата и лаје кад неко наиђе. Кер!
  • ogorcena gospodja

    22.11.2014 16:14
    = nadzak baba
    10 godina idem redovno u tu poštu i moram da kažem da tamo nikada nisam imao, niti sam ikada prisustvovao ijednom, ne incidentu, nego ni nervoznom podvikivanju. Radnici svi, uključujući tu i starijeg radnika obezbeđenja sa brkovima (njega sam zapamtio, a sada ima još neki novi) su uvek ljubazni i predusretljivi. To je verovatno jedini šalter u ovoj državi, gde nikada nisam video ili imao posla sa poslovičnom "Micom Ubicom". I baš sam iznenađen da se ovde desio incident za novine.
    A uzgred budi rečeno, na svim tim ostalim šalterima i redovima 90% nervoze, galame i problema prave isključivo postarije gospođe. Ne bahati klinci, smoreni studenti, užurbani poslovni ljudi, majke sa decom, dede itd. Ne. Niko od njih. Ogorčene i nezadovoljne su isključivo gospođe pred penzijom. Taj fenomen mi je bio apsolutno nepoznat u proviciji iz koje sam došao, ali za ovih 10 godina u "Srpskoj Atini" sam to ustanovio kao neoboriv aksiom.
  • 22.11.2014 15:25
    LJudi sta hocete sada u obezbedenju rade samo najveca goveda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti