Higijenski slavi rođendan uz losos, mafine i tamburaše
Kako prenosi Dnevnik, specifikacija podrazumeva postavljanje sve opreme, inventara i enterijera neophodnog za 150 osoba, dekoraciju enterijera, postavljanje hrane i pića, usluživanje, te kompletno dovođenje prostorija na 4. spratu Instituta u prvobitno stanje. Proslava će trajati od 11 do 15 časova.
Kompletan ketering obuhvata i minimum 600 staklenih čaša za bezalkoholna i alkoholna pića, najmanje 25 velikih stolova i 150 stolica, 15 barskih stolova, te po 25 velikih stolnjaka i nadstolnjaka. Zatim, 15 velikih stolnjaka s mašnama te po najmanje 200 plitikih tanjira, viljušaka i noževa, plitkih tanjirića i viljuškica za pređelo. Potrebno je šest konobara i tri šankera. Njima treba obezbediti bar 12 konobarskih tacni, šest kilera, led, limun, naradžu. Zatim 200 salveta i osam kompleta slanika sa čačkalicama, kao i najmanje osam toplih posuda za hranu i 16 forlegera.
Posebno se naglašava da muzičko-scenski aražman treba da obuhvati minimum četiri člana sa četiri tamburaška instrumenta, te deset cvetnih aržmana. Za slane zalogaje traže se motane pite sa sirom, zeljem, pečurkama i proja, zatim italijanska, engleska i posna pita, slani rolati punjeni pilećim mesom, prečurkama, šunkom i slično, kanapei s pečenicom, kulenom i raznim sirevima i punjene korpice s raznim salatama i garnirungom.
Najmanje deset zalogaja po osobi, od čega sedam mrsnih i tri posna. Za mesne zalogaje i ribu traže se ćevapi, uštipci, svinjski file, pileće belo meso, pileća džigerica u slanici, kobasica, file lososa, za svaku osobu po 350 grama, i to porcija u kojoj će svega biti podjednako. Planirano je i grilovano povrće - pečurke, tikvice, paprike - 80 grama po osobi, kao i šopska, vitaminska i italijanska salata - 150 grama po osobi uz domaće lepinje od 100 grama.
Na kraju idu slatki zalogaji, torte i voće. Ponuđač treba da obezbedi mafine punjene belom i crnom čokoladom, čokoladnu tortu, čokoladne i voćne museve i voćni aranžman s voćnim kanapeima - 150 grama po osobi.
Komisija za sprovođenje javne nabavke (usluga male vrednosti), prikupljala je ponude do 17. novembra, kada je u biblioteci Instituta bilo javno otvaranje onih pristiglih na vreme. Poziv je, inače, objavljen i na Portalu uprave za javne nabavke, što je i zakonska obaveza. Institut ima rok od deset dana da ponuđače obavesti o izboru.
Tako objavljena specifikacija usluga koje su potrebne za obeležavanje Dana Instituta, sama po sebi nameće pitanje koliko to košta, kao i da li je primerena ekonomskoj situaciji u kojoj su danas mnogi, pa i zdravstvo.
Kako je objasnio pomoćnik direktora Instituta za ekonomsko-finansijske poslove Milan Racić, proslava kojom se obeležava 94. godinae postojanja planirana je finansijskim planom, a iz sopstvenih para. "Ponuđena cena za kompletan ketering je 150.000 dinara. Institut ima 250 zaposlenih, a proslavi će prisustvovati i predstavnici ponuđača, te svih zavoda za javno zdravlje iz Vojvodine. Iz cene koju ćemo platiti, dakle 150.000 dinara, jasno se vidi da smo imali u vidu vreme u kojem živimo, kao i ekonomski trenutak države", tvrdi Racić.
Komentari 63
VOJVOĐANIN
zar je bitno
Pismena i zaposlena
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar