Higijenski slavi rođendan uz losos, mafine i tamburaše

Institut za javno zdravlje Vojvodine, ustanova u nadležnosti Pokrajine, uveliko se sprema za rođendan, 2. decembra.
Institut za javno zdravlje Vojvodine uveliko se sprema za rođendan, 2. decembra kada će biti najmanje 150 gostiju jer za toliko je u postupku za javne nabavke koji je objavljen na njihovom zvaničnom sajtu tražen kompletan ketring i muzičko-scenski aranžman.

Kako prenosi Dnevnik, specifikacija podrazumeva postavljanje sve opreme, inventara i enterijera neophodnog za 150 osoba, dekoraciju enterijera, postavljanje hrane i pića, usluživanje, te kompletno dovođenje prostorija na 4. spratu Instituta u prvobitno stanje. Proslava će trajati od 11 do 15 časova.

Kompletan ketering obuhvata i minimum 600 staklenih čaša za bezalkoholna i alkoholna pića, najmanje 25 velikih stolova i 150 stolica, 15 barskih stolova, te po 25 velikih stolnjaka i nadstolnjaka. Zatim, 15 velikih stolnjaka s mašnama te po najmanje 200 plitikih tanjira, viljušaka i noževa, plitkih tanjirića i viljuškica za pređelo. Potrebno je šest konobara i tri šankera. Njima treba obezbediti bar 12 konobarskih tacni, šest kilera, led, limun, naradžu. Zatim 200 salveta i osam kompleta slanika sa čačkalicama, kao i najmanje osam toplih posuda za hranu i 16 forlegera.

Posebno se naglašava da muzičko-scenski aražman treba da obuhvati minimum četiri člana sa četiri tamburaška instrumenta, te deset cvetnih aržmana. Za slane zalogaje traže se motane pite sa sirom, zeljem, pečurkama i proja, zatim italijanska, engleska i posna pita, slani rolati punjeni pilećim mesom, prečurkama, šunkom i slično, kanapei s pečenicom, kulenom i raznim sirevima i punjene korpice s raznim salatama i garnirungom.

Najmanje deset zalogaja po osobi, od čega sedam mrsnih i tri posna. Za mesne zalogaje i ribu traže se ćevapi, uštipci, svinjski file, pileće belo meso, pileća džigerica u slanici, kobasica, file lososa, za svaku osobu po 350 grama, i to porcija u kojoj će svega biti podjednako. Planirano je i grilovano povrće - pečurke, tikvice, paprike - 80 grama po osobi, kao i šopska, vitaminska i italijanska salata - 150 grama po osobi uz domaće lepinje od 100 grama.

Na kraju idu slatki zalogaji, torte i voće. Ponuđač treba da obezbedi mafine punjene belom i crnom čokoladom, čokoladnu tortu, čokoladne i voćne museve i voćni aranžman s voćnim kanapeima - 150 grama po osobi.

Komisija za sprovođenje javne nabavke (usluga male vrednosti), prikupljala je ponude do 17. novembra, kada je u biblioteci Instituta bilo javno otvaranje onih pristiglih na vreme. Poziv je, inače, objavljen i na Portalu uprave za javne nabavke, što je i zakonska obaveza. Institut ima rok od deset dana da ponuđače obavesti o izboru.

Tako objavljena specifikacija usluga koje su potrebne za obeležavanje Dana Instituta, sama po sebi nameće pitanje koliko to košta, kao i da li je primerena ekonomskoj situaciji u kojoj su danas mnogi, pa i zdravstvo. 

Kako je objasnio pomoćnik direktora Instituta za ekonomsko-finansijske poslove Milan Racić, proslava kojom se obeležava 94. godinae postojanja planirana je finansijskim planom, a iz sopstvenih para. "Ponuđena cena za kompletan ketering je 150.000 dinara. Institut ima 250 zaposlenih, a proslavi će prisustvovati i predstavnici ponuđača, te svih zavoda za javno zdravlje iz Vojvodine. Iz cene koju ćemo platiti, dakle 150.000 dinara, jasno se vidi da smo imali u vidu vreme u kojem živimo, kao i ekonomski trenutak države", tvrdi Racić.

  • VOJVOĐANIN

    27.11.2014 06:54
    Politička igra
    Molim Vas da svi jasno razumeju zbog čega se plasiraju ovakve vesti. Jedini i OSNOVNI razlog je očigledan, udar na AP VOJVODINU! Molim Vas da ostavite VOJVODINU na miru i gledate svoja posla, moliću fino! Nije Vam VOJVODINA kriva jer nemate posla i nećete da radite, i NIJE VAM HIGIJENSKI INSTITUT KRIV NI ZA ŠTA! SAMI STE KRIVI! I dok god razmišljate na malograđanski i zatucani način neće biti budućnosti za vas i drugi će Vam biti krivi! VOJVODINA VOJVOĐANIMA !!! DA VOJVODINI ostane sve ono što zaradi jer se u VOJOVODINI NAJVIŠE RADI !!!!
  • zar je bitno

    26.11.2014 21:32
    sramota za stampu!
    Ti ljudi svaki dan gledaju vas urin i izmet, izlazu se zivotnom riziku analizirajuci krv osoba zarazenih HIV-om i hepatitisom, udisu neprijatne mirise otpadnih voda,truju se teskim metalima i raznim hemikalijama i to sve da bi vase dupe bilo sigurno. Za minimalne pare. Sram Vas bilo na ovakvom tekstu. I komentarima. Samo gledajte sta mediji plasiraju i bez ukljucivanja mozga, molicu!
  • Pismena i zaposlena

    26.11.2014 14:37
    Ма, хајте, молим Вас
    Прослава 94. годишњице. Веома важан датум. Треба да славите, имате разлог. Ако имате разлог,тада, немате образ. Знате шта је образ ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti