Akcija besplatnog kardio pregleda za Novosađane

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine danas i sutra, 25. i 26. novembra, organizuje besplatne preglede građana u Merkatoru, a ako bude potrebe, građani će biti upućeni na dalje lečenje.
Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine danas i sutra, 25. i 26. novembra, organizuje besplatne preglede građana u Merkatoru, a ako bude potrebe, građani će biti upućeni na dalje lečenje.

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine ove godine obeležava 37 godina rada, a u sklopu obeležavanja organizuje se "Nedelja zdravlja - volite svoje srce" tokom čitave sedmice.

Danas, 25. novembra, organizuje se i tradicionalni "Koncert u podne", a za pacijente će muzička dela izvesti "Aleksandar Dujin bend" na trećem spratu u holu, kod biblioteke.

Danas i sutra organizuje se akcija u Merkatoru u periodu 10–13 časova, tokom koje će biti besplatno pregledani svi građani koji to žele. Zaposleni će im podeliti flajere sa edukativnim materijalima za borbu protiv bolesti srca i krvnih sudova i ukazivati im na faktore nastanka kardiovaskularnih bolesti i mogućnosti preventive. Istovremeno će sve one kojima se otkrije neki zdravstveni problem, upućivati na dalje preglede i lečenja.

Ekipu sa Instituta će sačinjavati dva lekara i tri medicinske sestre.

"Pre nekoliko godina, organizovana je slična akcija koju smo povodom Svetskog dana srca organizovali u Merkatoru, kada su lekari IKVBV-a pregledali mnoge posetioce tržnog centra, koji su to želeli i koji su usput dobili i vrlo korisne informacije o faktorima rizika ili ponašanju u slučaju infarkta srca", navodi se u saopštenju Instituta.

Od četvrtka 27. novembra do subote 29. novembra održava se sedmi Kongres kardiovaskularnih hirurga Srbije u Master centru. Trodnevni Kongres je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije kao međunarodni kongres.

Na Kongresu će biti usmeno prezentovano 118 originalnih radova i biće izložena 42 poster prezentacije. Organizovaće se tri radionice, kao i izložba medicinske opreme, potrošnog materijala i farmaceutskih proizvoda.

  • 23.11.2014 14:46
    О што између 10 - 13 часова, побогу?
    Супер су термин одредили, да се не дај Боже на прегледу не би појавио неко ко шљака од ранога јутра за цркавицу код новопечених робовласника.
  • Ćevara

    23.11.2014 11:12
    Nemoj tako tečo ...
    On je pre 8 dana bio u Merkatoru... pa su ga uputili
  • alisa

    23.11.2014 11:11
    to je kanda
    To je kanda pocelo izborno okupljanje i verovatno idu nrki izbori uskoro...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti