"Pajtićeva vlada nelegitimna, hitno potrebni izbori"

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je aktuelna vojvođanska vlada nelegitimna i da što pre treba raspisati pokrajinske izbore kako bi se razrešilo to nelegitimno stanje.
Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je aktuelna vojvođanska vlada nelegitimna i da što pre treba raspisati pokrajinske izbore kako bi se razrešilo to nelegitimno stanje.

Rašković Ivić je na tribini održanoj na Spensu, u organizaciji DSS i "Dveri", rekla da je ponosna na činjenicu da je na inicijativu DSS-a Ustavni sud srušio veliku većinu tačaka Statuta AP Vojvodine i da je to "u najmanju ruku trebalo da bude razlog da Pajtić podnese ostavku".

Ona je dodala da niko u toj stranci nije imao iluziju da će do ostavke i doći jer, kako je rekla, "Pajtićevu vladu nikada, od samog nastajanja nije pokretala ni pravna ni moralna legitimacija". "Ta nelegitimnost vlasti padom Statuta zahteva da se u Vojvodini što pre raspišu izbori i to je jedini način da se razreši ovo nelegitimno stanje", rekla je Ivić, dodajući da to raspisivanje izbora nije samo zbog nelegitimnosti Statuta već i zbog "političke pijace i trgovine mandatima" i zbog "strahovitog siromašenja naroda".

Na tim izborima, po rečima Rašković Ivić, "neće se ništa promeniti ako narod Pajtića zameni Vučićem ili nekim njegovim predstavnikom", a Patrotski blok će na tim izborima imati priliku da pokaže da ljudi u Srbiji imaju za koga da glasaju i za koga da se opredele.

Predsednica DSS je takođe na tribini, organizovanoj povodom 96. godišnjice velike Narodne skupštine u Novom Sadu na kojoj nje 25. novembra 1918. godine doneta odluka o prisajedinjenju Srema, Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, istakla da je Patrotski blok sastavljen od DSS-a, Pokreta "Dveri" i intelektualaca treća politička snaga u Srbiji i treća opcija koja se pored SNS-a i DS-a nudi biračima.


  • Brus Vilis

    27.11.2014 20:42
    Čaplin, Čkalja, pa DSS
  • berolina

    24.11.2014 16:32
    angazovana dssovka

    ...doticna "dama" izgleda da nije OBAVESTENA, ona samo nastavlja tradiciju svog voljenog predhodnika

    w.

  • Watson

    24.11.2014 09:24
    @vojvodina vojvođanima
    Fašizam na delu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti