"Grate" otvara Koncert godine, Dubioza nastupa poslednja

Tradicionalni petnaesti po redu novosadski Koncert godine održaće se u subotu, 13. decembra na Spensu. 

Tradicionalni petnaesti po redu novosadski Koncert godine održaće se u subotu, 13. decembra na Spensu.

Novosadski bend Grejt nastupiće prvi. "Čast nam je što otvaramo ovakav događaj, jedini smo bend iz Novog Sada ove godine, dođite obavezno ranije da nas čujete", kaže vokal i gitarista benda Goran Beg.

Publika će imati priliku da čuje sarajevsku Dubiozu kolektiv, koja nastupa treći put na ovom događaju. "Novi Sad je jedan od retkih gradova u kojem nismo promovisali novi album, biće ovo odlična prilika", priča basista Vedran Mujagić. Goblini koji su godinama najtraženiji izvođači na ovoj manifestaciji, po peti put će svirati na Koncertu godine. "Svaki put nam je bilo sjajno, sviraćemo pesme sa novog albuma koje više i nisu nove", navodi gitarista Leo Pilipović.

Sviraće i popularni hitmejkeri S.A.R.S, koje vole sve generacije, zatim Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, koji proslavljaju 20. godina rada.

Prvi put će pred Novosađanima na Koncertu godine nastupiti legende urbane hip hop scene Bed kopi. "Dolazimo da repujemo, jedina smo grupa bez benda, možda povedemo di džeja. Timbe radi zgibove, a Vikler će se valjda javiti", kaže za 021 reper Ajs Nigrutin.

Škrtice, bend koji čine članovi sastava Straight Mickey and The Boyz, Veliki Prezir i Jarboli, a predvodi ih legendarni Cane iz Partibrejkersa predstaviće se na Spensu, a nastupiće i Marčelo & Iskaz, koji promovišu najnoviji album.

Frontmen sastava Eyesburn Hornsman Coyote, najpoznatiji rege umetnik u regionu predstaviće prvi put na velikoj sceni repertoar, na kojem je sarađivao sa najpoznatijim imenima svetskog regea, zatim banjalučki Sopot koji se ove godine Novosađanima predstavio na Festivalu uličnih svirača.

Koncert počinje u 16 časova.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.200 dinara, i to onlajn preko Gigstix prodajne mreže (www.gigstix.com), u knjižarama Vulkan i odabranim Corner šopovima širom Srbije, prodavnici Gigstix u Pariskom magazinu, radnjama Dr Tehno i na blagajni Spens-a. Cena ulaznica na dan koncerta, ako ih ostane u prodaji, iznosiće 1.350 dinara. Kako navode organizatori, ove godine obezbeđeno je više ulaza iz više sektora.

Satnica nastupa:

16.05 GRATE
16.45 SOPOT
17.30 PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA I KLJUNOVI
18.20 HORNSMAN COYOTE
19.10 MARČELO I ISKAZ
20.00 BAD COPY
20.55 ŠKRTICE
21.45 S.A.R.S.
22.55 GOBLINI
00.25 DUBIOZA KOLEKTIV

(Suzana Stojićević)

  • 08.12.2014 12:32
    Ajs na slici izgleda uljudnije od Blaze
    Evo i ja cu npr da dodjem samo zbog Sopota, a ne zbog bendova koje mogu slusati hiljadu puta u godinu dana na svim drugim festivalima i svirkama...jedno te isto..cudili smo se sto i disciplina, ateisti i ritam n. nisu tu ali zato nam cane vraca duplo..niko cuo benda, a sviraju u terminu kao da su kraljevi, way to go. (a znamo i zasto)

    i nemam nista protiv mesanja zanrova. Da je ostao samo rock tek bi se tada vrteli jedni te isti bendovi koji postoje onoliko koliko ja imam godina
  • dule

    08.12.2014 09:43
    @ Milan
    Milane, to jako lepo zvuči. Ajd leba ti organizuj to, em ćeš usrećiti ljude em ćeš zaraditi.
  • 08.12.2014 08:56
    @Anonimus - RIP koncert godine
    Exit ga je sahranio. Duh koncerta godine je konacnom slomljen nametanjem svetskih trendova i "zvezda" od strane Exita i nipodastavanjem domace rok scene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti