Kažnjeno 197 biciklista zbog svetla

Novosadska policija je u proteklih mesec dana sankcionisala 197 biciklista zbog neispravnih svetala.
Novosadska policija je u proteklih mesec dana sankcionisala 197 biciklista zbog neispravnih svetala.

Pojačana kontrola je sprovedena zbog toga što vremenski uslovi još uvek dozvoljavaju upotrebu bicikala, iako se ranije smrkava, što dovodi do pojačane ugroženosti ovih učesnika u saobraćaju.

U zavisnosti od vremenskih uslova, policija će i dalje pojačano kontrolisati bicikliste.

Podsetimo, kazna za vožnju bicikla bez propisanih svetala je 3.000 dinara. Prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti, bicikli moraju da imaju upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani, kada se biciklista kreće putem u naselju gde postoji ulična rasveta.

Više o tome zašto baš belo i crveno svetlo možete pročitati OVDE

  • Mislim

    28.11.2014 12:00
    da
    Treba uvesti za pešake svetleće prsluke koji šetaju noću I prelaze raskrsnice.
  • W

    26.11.2014 08:04
    Vozač sam automobila, ali i bicikla, pa mislim da mogu da budem poprilično objektivan... većina biciklista misli da ako oni bez svetla vide da voze po mraku i druge učesnike, da isto i drugi učesnici vide njih, a to je velika greška. Čim krene da se smrkava i u gradu, a i van, OBA svetla se moraju upaliti. A ova cifra od 197 je smešna i oslikava našu policiju... realno da bi se u Novom Sadu ostvario neki pomak, a svest se mora probuditi preko džepa, trebalo je da bude između 5.000 i 10.000 kazni za svetla.
  • rveteran

    26.11.2014 07:50
    a vozači
    Grad je prepun bahatih vozača, pa ni stalno upaljena svetla baš ne pomazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti