FOTO: Nova zgrada PMF-a od decembra

Kad se narednog meseca okončaju radovi na izgradnji, adaptaciji i proširenju zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta, profesori i studenti dobiće novih 1.500 kvadrata korisnog prostora za budući rad.
Kad se narednog meseca okončaju radovi na izgradnji, adaptaciji i proširenju zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta, profesori i studenti dobiće novih 1.500 kvadrata korisnog prostora za budući rad.

U okviru projekta EU HETIP, Evropska unija u ovu visokoškolsku ustanovu uložila je više od milion evra.

U novembru su završni zanatski radovi na zgradi fakulteta, a međuetaža zgrade je u potpunosti gotova. Preostalo je da se ugrade pregrade u sanitarnom čvoru, ograde na stepeništu i da se završe molersko-farbarski radovi. Lift je atestiran, a elektroinstalacije su u završnoj fazi.

Posao na sređivanju skladišta za knjige je takođe gotov i fakultet je o svom trošku već naručio police za sve knjige. Ukupna kvadratura skladišta iznosi 210 metara kvadratnih. Najviše posla ostalo je na spoljašnjoj bravariji koja kompletno treba da se pregleda i dovrši.

Na spratu su, takođe, u toku završni radovi. Završeno je sređivanje podova, zidova, vrata... Nova centralna čitaonica, površine 330 kvadrata koja može da primi 120 studenata, potpuno je završena. Fakultet je i za čitaonicu naručio novu opremu (klupe, stolice).

Pored čitaonice, završeni su radovi i opremljene su i dve računarske učionice, ukupne površine 130 metara kvadratnih, predviđene za 60 studenata. Četrnaest profesorskih kabineta takođe je završeno, ukupne površine 250 kvadratnih metara. Ostalo je da se urade molerske popravke, ograde na terasama, stepenišne ograde, limarske popravke, pregrade u sanitarnom bloku, popravka farbe na čeličnoj konstrukciji...

Rok za završetak svih radova je decembar.

  • Student

    02.12.2014 13:37
    Biće...
    ...možda gotovo to do juna meseca, čim majstor(i) popij(u)e (svo) pivo dotle. Naravno AKO mi studenti budemo te sreće, a dosadašnje iskustvo je pokazalo suprotno. :)
  • 26.11.2014 12:49
    ee braco srbi, ni sa tudjim milionima ne mozete na vreme da zavrsite

    btw, od ovih 1500 kvadrata, koliko ce da se pretvori u kancelarije a koliko u ucionice?
  • Neko sa PMF-a

    26.11.2014 10:04
    Stanje radova
    Kako sad izgleda i koliko se majstora obavlja radove sumnjam da ce biti gotovo u decembru. A trebalo je da bude gotovo u decembru prosle godine, ovo je vec pomeren rok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti