"DDOR Novi Sad" i Zadružni savez Vojvodine potpisali Protokol o saradnji

Kompanija "DDOR Novi Sad" i Zadružni savez Vojvodine potpisali su danas  Protokol o poslovnoj saradnji.

Kompanija "DDOR Novi Sad" i Zadružni savez Vojvodine potpisali su danas  Protokol o poslovnoj saradnji.

Time je uspostavljena saradnja u oblasti osiguranja poljoprivredne proizvodnje koja obuhvata osiguranje useva, plodova i životinja u svojini zemljoradničkih zadruga i poljoprivrednih proizvođača. Ciljevi saradnje između DDOR-a i Zadružnog saveza Vojvodine usmereni su ka povećanju nivoa zaštite poljoprivredne proizvodnje kroz porast korišćenja usluga osiguranja u poljoprivredi, a uz obezbeđenje najpovoljnijih ponuda osiguranja za zemljoradničke zadruge i njihove zadrugare.

Pomoćnik Generalnog direktora za prodaju i marketing DDOR Novi Sad Maurizio Vala ističe da je najveći benefit to što će poljoprivredni proizvođači na neposredan i lak način dobiti sve potrebne informacije, kao i najpovoljnije i najkonkurentnije ponude za osiguranje.

"Iz ovako neposredne saradnje, Kompanija DDOR Novi Sad će takođe sticati važna iskustva iz  poljoprivredne prakse i svakodnevice, koja će po potrebi ugrađivati u sadašnje i neke buduće ponude u oblasti osiguranja", objašnjava on. Kao dodaje, učestale promene vremena i česte nepogode  neminovno prouzrokuju štete na poljoprivrednim proizvodima, u takvim uslovima, osiguranje poljoprivredne proizvodnje, kao njena ekonomska zaštita, postaje nužnost.

"Osiguranjem svojih useva i plodova postiže se zaštita poljoprivrednih kultura od mnogobrojnih opasnosti kojima su izložene u toku godine. Osiguranje poljoprivrednih useva i životinja u Srbiji uglavnom koriste profesionalni poljoprivredni proizvođači i poljoprivredne kompanije. Na žalost, ogroman procenat malih poljoprivrednih proizvođača, pogotovo onih koji obrađuju manje površine zemljišta, nisu osigurani, pa time njihov prihod itekako zavisi od ćudi prirode", kaže Maurizio Vala.

Razlozi za ovako mali procenat su u neobaveštenosti poljoprivrednih proizvođača o prednostima koje pruža osiguranje, ali i u slabo razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji koju zbog malih ulaganja i malih prinosa nije isplativo osiguravati. Sa intenziviranjem poljoprivredne proizvodnje, velikim ulaganjem u cilju postizanja visokih prinosa rašće i interes proizvođača za osiguranjem, ali je neophodno kontinuirano edukovati proizvođače i javnost generalno.

Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov kaže da je  korišćenje osiguranja u poljoprivredi kod proizvođača od velikog značaja i za zemljoradničke zadruge, koje ugovaraju poljoprivrednu proizvodnju sa njima jer će pored proizvođača, negativne efekte izostanka prinosa ili smanjenog prinosa u proizvodnji jednako snositi i zadruga.

"Cilj je da zajednički utičemo na povećanje stepena edukacije i kulture osiguranja u poljoprivredi, čiji se značaj vidi i kroz dugogodišnju praksu države u subvencionisanju troškova osiguranja u poljoprivredi, koju podržavamo u celini", zaključuje Jovanov.

DDOR i Zadružni savez Vojvodine se nadaju da će realizacijom danas potpisanog Protokola dati svoj doprinos sigurnosti proizvodnje u zemljoradničkim zadrugama i kod poljoprivrednika.

  • DDOR

    26.11.2014 15:24
    Neverovatno
    Bravo za DDOR

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti